Ελλάδα

Telegraph: Το AirΒnΒ και η “χρυσή” βίζα φέρνουν μαζικές εξώσεις στην Αθήνα

Telegraph: Το AirΒnΒ και η “χρυσή” βίζα φέρνουν μαζικές εξώσεις στην Αθήνα
Η Telegraph αναφέρθηκε στο φαινόμενο του AirΒnΒ το οποίο οδηγεί τους Αθηναίους σε "μαζικές εξώσεις".

Telegraph: Η βρετανική εφημερίδα δημοσίευσε στο φύλλο της Κυριακής μία εκτενή έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις του AirBnB στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι ενοικιαστές οδηγούνται στην παραχώρηση των κατοικιών τους.

Όσα σπίτια εγκαταλείπονται, περνούν στα χέρια κυρίως Κινέζων επενδυτών, οι οποίοι τα μετατρέπουν σε AirBnB. Oι εν λόγω επενδυτές χρησιμοποιούν στο έπακρο το κυβερνητικό πλάνο. Το πλάνο αφορά την χορήγηση βίζας σε μη πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία.

Το δημοσίευμα της Telegraph αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Οι “χρυσές” βίζες τα τελευταία πέντε χρόνια αναζωογόνησαν το Real Estate στην Ελλάδα, και η κυβέρνηση σκέφτεται να επεκτείνει το πρόγραμμα.

Οι βίζες  είναι οι φθηνότερες στην Ευρώπη -μια αντίστοιχη βίζα στη Βρετανία κοστίζει 2 εκατομμύρια λίρες- και επιτρέπουν σε επενδυτές που δεν είναι πολίτες της ΕΕ να ζήσουν και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα, να ταξιδέψουν σε κάθε χώρα της Ευρώπης και να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν υπηκοότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Παράλληλα, η Telegraph παραθέτει στο δημοσίευμα και ορισμένα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την “άνθιση” του AirBnB. Σημειώνεται ότι σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας, τα σπίτια που “υπάγονται” στο “καθεστώς” του AirBnB αγγίζουν το 95% του συνόλου!

Μάλιστα, σημειώνεται ότι τελευταία δυο χρόνια οι κατοικίες που βρίσκονται στην πλατφόρμα αυξήθηκαν από 9.000 σε 129.000.

Οι μαρτυρίες των Αθηναίων

Όλη αυτή η κατάσταση, φέρνει σε δύσκολη θέση αρκετούς ενοίκους και ενοικιαστές. Η Telegraph φιλοξενεί στο άρθρο της μαρτυρίες από πολίτες της Αθήνας, όπως της νεαρής Νάντιας, η οποία υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της.

“Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με ενημέρωσε ότι πρέπει να φύγω, καθώς το πούλησε ώστε να μετατραπεί σε κατοικία AirBnB.  Αν δεν βρω κάτι θα πρέπει να φύγω από τη γειτονιά”, ανέφερε η Νάντια η οποία ζει στο Παγκράτι.

Η AirBnB ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα συμφώνησε σε πλήρη απελευθέρωση των βραχέων μισθώσεων, αθετόντας τις προηγούμενες δεσμεύσεις της. Ο αριθμός των ελληνική “χρυσών” βιζών τριπλασιάστηκε το 2018

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments