Αθλητισμός

Βασιλειάδης: “Οι αλλαγές στην ΚΕΔ έπρεπε να έχουν γίνει από πέρυσι”

Βασιλειάδης: “Οι αλλαγές στην ΚΕΔ έπρεπε να έχουν γίνει από πέρυσι”
"Δεν θα κάνουμε τους διαιτητές σε ανθρώπους που δεν θέλουν να προχωρήσει το άθλημα μπροστά", τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Θέση για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ, μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σφυρίγματα των διαιτητών, αλλά και τα όσα ακολούθησαν πήρε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στον News 24/7 88,6.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) θα έπρεπε να έχει προχωρήσει ήδη από πέρυσι σε αλλαγές στην ΚΕΔ και ότι είναι δική της δουλειά να προασπίσει τα συμφέροντα του μπάσκετ.

  • Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε επίσης στα «όρια του αυτοδιοίκητου» και υπενθύμισε ποιος είναι ο ρόλος της Πολιτείας σε θέματα διαιτησίας. Εν συνεχεία, χαρακτήρισε «αδιανόητα» όσα επακολούθησαν της αποχώρησης του Ολυμπιακού, και έστειλε ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα:

«Δεν θα κάνουμε τους διαιτητές σε ανθρώπους που δεν θέλουν να προχωρήσει το άθλημα μπροστά».

Πηγή φωτογραφίας Eurokinissi


Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» με τους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία έκρυθμη κατάσταση που προκαλείται από αδιανόητες συμπεριφορές παραγόντων. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει κάνει καταγγελίες σε θέματα διαιτητικά και εμείς ως Υπουργείο έχουμε θέσει κάποια όρια του αυτοδιοίκητου και για το μέχρι που εκτείνονται. Η διαιτησία καλώς ή κακώς είναι τομέας που δεν αποτελεί αρμοδιότητα του κράτους. Η Πολιτεία παρενέβη κατά τις επαφές με τις FIFA και UEFA, και τις διεθνείς Ομοσπονδίες.

Η Ομοσπονδία θα πρέπει, λοιπόν να πάρει πρωτοβουλίες προς την εκτόνωση της κατάστασης, πρωτοβουλίες που θα δίνουν λύσεις για να προστατεύσει το άθλημα και να προασπίσει τα συμφέροντα του. Προφανώς, θα πρέπει να κάνει και αλλαγές και στην ΚΕΔ. Είναι γνωστό -και άποψή μου- ότι για να εκτονωθεί η κατάσταση θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ΚΕΔ. Θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη γιατί το θέμα με την ΚΕΔ υπάρχει από πέρυσι. Δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές,» εξήγησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και πρόσθεσε:

«Μετά θα επικοινωνήσω με τις διεθνείς Ομοσπονδίες για να βρούμε μία λύση. Αυτά τα πράγματα γίνονται παράλληλα. Δεν θα πρέπει να μείνουμε θεατές, αλλά και οι ίδιοι παράγοντες δεν θα πρέπει να φτάνουν την κατάσταση στα άκρα και να ευτελίζουν το άθλημα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην αποχώρηση του Ολυμπιακού, αλλά και σε όσα επακολούθησαν, με εσώρουχα στο παρκέ. Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα. Κανείς όμως δεν ενδιαφέρεται για το ίδιο το άθλημα».

Πηγή φωτογραφίας Eurokinissi


Για να καταλήξει λέγοντας ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης: «Δεν θα κάνουμε τους διαιτητές σε ανθρώπους που δεν θέλουν να προχωρήσει το άθλημα μπροστά. Οι δικές μου πρωτοβουλίες γίνονται και άμεσα και χωρίς τυμπανοκρουσίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments