Αθλητισμός

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 3-4 (πεν.): Κατέκτησε το Λιγκ Καπ η Σίτι

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 3-4 (πεν.): Κατέκτησε το Λιγκ Καπ η Σίτι
Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 3-4 (πεν.): Μοιραίοι για την Τσέλσι ήταν οι Ζορζίνιο και Νταβίντ Λουίζ.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 3-4 (πεν.): Την πρώτη κούπα της χρονιάς κατέκτησε η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μετά την επικράτηση στη ψυχοφθόρο διαδικασία της Τσέλσι στο Wembley.

Ο τελικός ήταν μέτριος με την πιο αξιοσημείωτη και αξέχαστη στιγμή να γίνεται 2 λεπτα πριν το τέλος της πάρατασης με τον τερματοφύλακα των Λονδρέζων, Κέπα, να αρνείταινα βγει αλλαγή στο φινάλε.

Μοιραίοι για την Τσέλσι ήταν οι Ζορζίνιο και Νταβίντ Λουίζ που αστόχησαν στην διαδικασία των πέναλτι.

Οι Πολίτες πανηγύρισαν την 6η κατάκτηση Λιγκ Καπ στην ιστορία τους.

Μπορεί στο πρωτάθλημα η Σίτι να ειχε σκορπίσει τη Τσέλσι με 6-0, αλλά ο τελικός ήταν διαφορετικό. Οι Μπλε ήταν πολύ πιο προσεκτικοί και ήθελαν πρώτα από όλα να μην δεχθούν γκολ. Η Τσέλσι έδωσε χώρο και μπάλα στην ομάδα του Γκουαρδιόλα αλλά δεν της επέτρεπε να κάνει φάσεις όποτε ήθελε.

Η Μάντσεστερ Σίτι παρά την κατοχή και την πρωτοβουλία δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες.

Και στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα ήταν η ίδια. Η Τσέλσι αμυνόταν και ήθελε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και η Σίτι αδυνατούσε να δημιουργήσει καλές προϋποθέσεις για γκολ.

Στο ξεκίνημα της παράτασης ο Σάρι έβαλε τον Ιγουαΐν αλλά το ματς είχε χάσει τα πάντα. Στο 110′ έγινε η πρώτη φάση με τους Καντέ και Αθπιλικουέτα να σώζουν την Τσέλσι και τον Κέπα στο 117′ να σταματά τον Αγουέρο.

Δευτερόλεπτα μετά, ο Βάσκος τερματοφύλακας αρνήθηκε να αντικατασταθεί πριν τα πέναλτι, σε ένα σκηνικό που έκανε τον Μαουρίτσιο Σάρι ακόμα και να αποχωρήσει προς στιγμήν από το γήπεδο. Ο Κέπα έπιασε τελικά ένα πέναλτι, όμως αυτό δεν έφτανε…

Τα πέναλτι

  • Ζορζίνιο. Το πιάνει ο Εντερσον, μένει το 0-0
  • Γκουντογκάν. Γκολ, 0-1 η Σίτι
  • Αθπιλικουέτα. Γκολ, 1-1 η Τσέλσι
  • Αγουέρο. Γκολ 1-2 η Σίτι
  • Εμερσον. Γκολ 2-2 η Τσέλσι
  • Σανέ. Το πιάνει ο Κέπα, μένει το 2-2
  • Νταβίντ Λουίζ. Δοκάρι, μένει το 2-2
  • Μπερνάρντο. Γκολ, 2-3 η Σίτι
  • Αζάρ. Γκολ, 3-3 η Τσέλσι
  • Στέρλινγκ. Γκολ, 3-4 η Σίτι

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Εμερσον, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Καντέ, Μπάρκλεϊ (89′ Λόφτους-Τσικ), Πέδρο (79′ Χάντσον-Οντόι), Γουίλιαν (95′ Ιγουαΐν), Αζάρ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ (46′ Κομπανί), Ζίντσενκο, Φερναντίνιο (90′ Ντανίλο), Ντε Μπρόινε (86′ Σανέ), Νταβίδ Σίλβα (79′ Γκουντογκάν), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments