Καιρός

Κακοκαιρία “Ωκεανίς”: Συμβουλές της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία

Κακοκαιρία “Ωκεανίς”: Συμβουλές της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία
Κακοκαιρία "Ωκεανίς": Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δίνει συμβουλές αυτοπροστασίας στους πολίτες.

Κακοκαιρία “Ωκεανίς“: Συμβουλές προς τους πολίτες για την αυτοπροστασία τους δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων που εκδηλώνονται στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Κακοκαιρία Ωκεάνις: Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για ν’ αποφύγουν κάθε είδους ατύχημα και τραυματισμούς από τις έντονες καιρικές βροχοπτώσεις που προκαλούνται τις τελευταίες μέρες.

Συγκεκριμένα, για την ασφάλειά τους, θα πρέπει να προσέξουν:

  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν δρόμους που διασταυρώνονται με χειμάρρους και ρέματα πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να προφυλάσσονται αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης.
  • Να καταφεύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λ.π..

Ειδικότερα σε περιοχές με αυξημένες μετακινήσεις υπάρχει κίνδυνος

Στις περιοχές αυτές χρειάζεται να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις, καθώς παρατηρούνται φαινόμενα κατολισθήσεων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Ο καιρός την Τρίτη

  • Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα σταματήσουν αλλά στα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, παγετός όμως θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments