Πολιτική

Πολάκης για το κάπνισμα: Έκανα τρεις απόπειρες να το κόψω

Πολάκης για το κάπνισμα: Έκανα τρεις απόπειρες να το κόψω
Πολάκης για το κάπνισμα: Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισήμανε στην Βουλή ότι κάθε φορά που έκανε απόπειρα να κόψει το τσιγάρο, τελικά το ξαναξεκινούσε με τον ίδιο τρόπο, μετά από πολύωρα, σοβαρά χειρουργεία.

Ο Παύλος Πολάκης μίλησε για το κάπνισμα και για τις προσπάθειες που έκανε να το κόψει.

Ο Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι έκανε τρεις αποτυχημένες απόπειρες να το κόψει, όπως επισήμανε στη Βουλή μετά από σχετική παρατήρηση για την επιμονή του να καπνίζει δημοσίως παρά το γεγονός ότι είναι αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι κάθε φορά που έκανε απόπειρα να κόψει το τσιγάρο, τελικά το ξαναξεκινούσε με τον ίδιο τρόπο, μετά από πολύωρα, σοβαρά χειρουργεία.

Ο Παύλος Πολάκης παρατήρησε ότι αρκετοί γιατροί καπνίζουν προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να «ξεθυμάνουν» την ένταση που τους προκαλεί το επάγγελμά τους, αν και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία των ασθενών.

Ο κ. Πολάκης επέμεινε ότι το κάπνισμα δεν κόβεται με νόμους κι ότι οι προσπάθειες για τον περιορισμό του καπνίσματος επικεντρώνονται κυρίως προς την νεολαία, ώστε να αποτραπεί από το να ξεκινήσει το κάπνισμα εξ αρχής.

Ο κ. Πολάκης έκανε έξαλλο τον Επίτροπο Υγείας της ΕΕ για το τσιγάρο: Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία, είναι ντροπή

Ο Παύλος Πολάκης εξόργισε τον επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιτένις Αντριουκαΐτις.

Ο κ. Αντριουκαΐτις χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου της «Καθημερινής» σχετικά με φωτογραφία που απεικονίζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να καπνίζει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο, το 2016, αναφέροντάς του και την πρόσφατη εμφάνισή του με το τσιγάρο στο στόμα σε μουσική σκηνή της Αθήνας, ο Λιθουανός επίτροπος της ΕΕ δεν έκρυψε την οργή του.

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος (σ.σ. «this guy») δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!

Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη.

Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις· ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια.

Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει.

Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν θα καπνίζει ή όχι», είπε.

Παύλος Πολάκης: Αναλυτικά η ανάρτηση / απάντηση στον Επίτροπο Υγείας

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, o Πολάκης υποστηρίζει, ότι τη φωτογραφία την τράβηξε κρυφά κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας υγειονομικού υλικού, ενώ επισημαίνει ότι ασχολείται τρία χρόνια με πιο σοβαρά πράγματα στον χώρο της υγείας από το τσιγάρο, εγκαλώντας τον Επίτροπο να «μάθει πριν μιλήσει»…

Προς κύριο Βιτενις Αντριουκαιτις :

-Αυτος ο»τύπος» κύριε επίτροπε ασχολείται τρία χρονια με πιο σοβαρά πράγματα στο χωρο της υγείας απο το τςιγαρο .Μαθε πριν μιλήσεις !!!

-Ειναι ψέμματα πως δεν φορούσε κανεις γραβάτα οταν ήρθατε στο Υπουργειο. Ο θυρωρός στην είσοδο φορούσε. Εγω δεν φοράω.

Οι γραβατωμένοι που πέρασαν απο δω χρεωκοπησαν τη χώρα μας .Αυτους πολεμάμε. Μαθε πριν μιλήσεις !! -το τσιγάρο θα το κόψω οταν το επιλέξω με ελεύθερη βούληση εγω (δεν αργεί η απόφαση ,αλλα θα ειναι δική μου)

-Τη φωτογραφία που κρατάς την τράβηξε κρυφά κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας Υγειονομικου υλικού που ειχαμε καλέσει σε συναντηση διαπραγματευςης στο υπουργείο και τους αναγκάσαμε να κατεβάσουν 20% τις τιμές που πουλούσαν τα είδη τους στα νοςοκομεια της χώρας μας(Υλικα επεμβατικής καρδιολογίας )

Η φωτογραφία ειναι οταν έληξε η συναντηση και την αναπαρήγαγαν πολλα ΜΜΕ τηλεοπτικά και ιντερνετικα απο τα οποια κόψαμε περίπου 6-10 εκατομμύρια ευρω διαφημιςτικη δαπάνη το χρόνο που έπαιρναν ΚΑΚΩΣ απο το Υπ Υγειας!

Ρωτα ενα συνάδελφο σου απο την Ελλάδα ,εκει στην ευρωπαϊκή επιτροπή ,(φοράει και γραβάτα πάντα) πόσα τους έδινε καθε χρόνο για προβολή μηνυμάτων της αντικαπνιστικής εκστρατείας τα οποια ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ!!!!!

OK «GUY»??? Yours sincerely Pavlos Polakis deputy Minister of Health

Προς κύριο Βιτενις Αντριουκαιτις :-Αυτος ο"τύπος" κύριε επίτροπε ασχολείται τρία χρονια με πιο σοβαρά πράγματα στο…

Gepostet von Παυλος Πολακης am Dienstag, 5. Februar 2019

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments