Ειδήσεις

Γρίπη: 19 κρούσματα στην Καλαμάτα – Δύο στην εντατική

Γρίπη: 19 κρούσματα στην Καλαμάτα – Δύο στην εντατική
Γρίπη: Μόνο το Φεβρουάριο από το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 19 κρούσματα και σύμφωνα με τις προβλέψεις και των ειδικών, θα αυξηθούν την προσεχή περίοδο, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απ’ όλους.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας νοσηλεύονται αυτή την περίοδο δύο άτομα που έχουν προσβληθεί από γρίπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της νοσηλευτικής μονάδας.

Μόνο το Φεβρουάριο από το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 19 κρούσματα και σύμφωνα με τις προβλέψεις και των ειδικών, θα αυξηθούν την προσεχή περίοδο, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απ’ όλους.

Όπως είχε ανακοινωθεί από το νοσοκομείο στις αρχές Φεβρουαρίου, από τον Οκτώβριο του 2018 είχαν σταλεί στο Ινστιτούτο «Παστέρ» για εξέταση 42 δείγματα. Απ’ αυτά θετικά στον ιό H1N1 ήταν τα εννέα, εκ των οποίων τα πέντε μέσα στο Φεβρουάριο.

Από τότε μέχρι χθες από το νοσοκομείο επιβεβαιώθηκαν άλλα 14 κρούσματα μέσα στο Φεβρουάριο, φτάνοντας έτσι μόνο για τον τρέχοντα μήνα τα 19.

Τα 17 κρούσματα νοσηλεύθηκαν στις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου, ενώ για δύο από αυτά έχει απαιτηθεί νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω επιπλοκών.

Για τα 19 αυτά περιστατικά το αρμόδιο τμήμα του νοσοκομείου έχει ενημερώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά από το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η οποία εξακολουθεί να μη γνωρίζει κανένα κρούσμα, σύμφωνα με το tharrosnews.gr.

Διαβάστε Eπίσης

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι