Ελλάδα

Φυλακές Κορυδαλλού: Πώς έγινε το αιματοκύλισμα μέσα στο ψυχιατρείο

Φυλακές Κορυδαλλού: Πώς έγινε το αιματοκύλισμα μέσα στο ψυχιατρείο
Φυλακές Κορυδαλλού: Κύκλοι των φυλακών αναφέρουν πως η συμπλοκή έγινε μεταξύ Αλβανών και Ρωσόφωνων κρατουμένων.

Φυλακές Κορυδαλλού: Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες, ανάμεσά τους και ο αρχιφύλακας των φυλακών, ήταν ο τραγικός απολογισμός νέας συμπλοκής κρατουμένων που σημειώθηκε χθες (8/3/19) το απόγευμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πριν από μερικές ημέρες είχε δημιουργηθεί ξανά ένταση εντός των φυλακών, η οποία όμως δεν είχε λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η άγρια συμπλοκή σημειώθηκε ανάμεσα σε Ρωσόφωνους και Αλβανούς κρατουμένους, με τους τελευταίους να φέρονται ότι άρχισαν την επίθεση χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi


Τα αυτοσχέδια μαχαίρια που χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατούμενους οδήγησαν στο θάνατο του ενός κρατουμένου, με ελληνικό όνομα και πιθανότατα ρωσοποντιακή καταγωγή. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές ο κρατούμενος κατασφάχτηκε με άγριο τρόπο, όπως είχε συμβεί με τον Αλβανό κακοποιό Άρμπερ Μπάκο στα μέσα Ιανουαρίου 2019.

Ο νεκρός ομογενής  φαίνεται να βρισκόταν στις φυλακές εξαιτίας της εμπλοκής του σε υπόθεση εμπρησμού ενός πρακτορείου ΟΠΑΠ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το αιματηρό περιστατικό διήρκεσε μόλις πέντε λεπτά, γεγονός που αποδεικνύει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ωστόσο για περισσότερο από μια ώρα υπήρχε μεγάλη αναστάτωση. Στην συμπλοκή φαίνεται να συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατουμένων του Ψυχιατρείου στον Κορυδαλλό.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δε έχουν γίνει πάντως ακόμα γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες άρχισε η συμπλοκή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης τραυματίστηκε ελαφρά και ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού. Όπως αναφέρεται επίσης σε αυτήν, έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το συμβάν.

Φυλακές Κορυδαλλού: Η κατάσταση των τραυματιών

Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα για τους τραυματίες δεν είναι καλά. Φέρουν τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και η κατάστασή τους είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Σημειώνεται, ότι ένας εξ’ αυτών είναι σε κωματώδη κατάσταση. Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι και χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Εκτός από τους κρατούμενους τραυματίας είναι και ένας δεσμοφύλακας ο οποίος φέρει ελαφρά τραύματα από ξυλοδαρμό, ενώ παρουσιάζει και συμπτώματα δύσπνοιας.

  • Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments