Πολιτική

Guardian: Ο Τσίπρας πιο λαϊκιστής κι από τον Μαδούρο

Guardian: Ο Τσίπρας πιο λαϊκιστής κι από τον Μαδούρο
Guardian: Ο Έλληνας πρωθυπουργός συγκέντρωσε την ίδια βαθμολογία με τον Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος αναδεικνύεται «πρωταθλητής» των Δεξιών.

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας στο κουίζ του Guardian με τίτλο: «Ποιος είναι οι πιο λαϊκιστής πολιτικός;».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των Αριστερών πολιτικών σε ό,τι αφορά τον λαϊκισμό, βάσει ανάλυσης προεκλογικών ομιλιών πολιτικών της παγκόσμιας σκηνής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε βαθμολογία 1,8 και άφησε στη δεύτερη θέση τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και τον πρόεδρο του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, με βαθμολογία 1,6.

Να σημειωθεί ότι το 0 χαρακτηρίζει εκείνους που δεν θεωρούνται λαϊκιστές και το 2 χαρακτηρίζει εκείνους που θεωρούνται πολύ λαϊκιστές.

Η υψηλή «βαθμολογία» του κ. Τσίπρα έρχεται μετά από τις προεκλογικές του ομιλίες το 2015, «πριν την συνθηκολόγησή του με τους δανειστές της Ελλάδας».

Στο δημοσίευμα τονίζεται πάντως ότι έκτοτε ο λόγος του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι πιο μετριοπαθής.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε την ίδια βαθμολογία με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος αναδεικνύεται «πρωταθλητής» των Δεξιών «υποψηφίων» λαϊκιστών, μπροστά από τους Στιβ Μπάνον και Νάιτζελ Φάρατζ.

Στη δεύτερη θέση των «Δεξιών» βρίσκεται ο Στιβ Μπάνον, σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, ο οποίος έχει γράψει πολλούς από τους λόγους του και πλέον κάνει περιοδείες στην Ευρώπη με κυρίαρχο όπλο το λαϊκισμό και κατηγορώντας τις ελίτ σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Τρίτος στη λίστα του «Guardian» ακολουθεί ο πρώην επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος της Βρετανίας, Ukip, Νάιτζελ Φάρατζ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments