Διεθνή

Αλλαγή ώρας 2019: Τι ισχύει – Πότε καταργείται οριστικά

Αλλαγή ώρας 2019: Τι ισχύει – Πότε καταργείται οριστικά
Αλλαγή ώρας 2019: Πότε θα αλλάξει φέτος.

Αλλαγή ώρας 2019: Μέχρι τώρα, η ώρα άλλαζε πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, οπότε πήγαινε μπροστά (θερινή ώρα) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου πίσω (χειμερινή ώρα).

Φέτος, τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 θα αλλάξει ξανά και τα ρολόγια θα πάνε μια ώρα μπροστά.

Αλλαγή ώρας 2019: Κατάργηση της αλλαγής μετά το 2021 ψήφισε η Ευρωβουλή

Τέλος στην αλλαγή ώρας με απόφαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Επιτροπή αποφάσισε ότι την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 πρέπει να σταματήσει η αλλαγή ώρας για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα.

Ωστόσο για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Φωτογραφία: Bru-nO για το Pixabay


Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2018 το Κοινοβούλιο ζήτησε τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών.

Η Κομισιόν διοργάνωσε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι του 2018, στην οποία συμμετείχαν 4,6 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες, εκ των οποίων το 84% τάχθηκε υπέρ της διακοπής των εξαμηνιαίων αλλαγών, ενώ το 16% εναντίον.

Φωτογραφία: Pixabay


Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει αν και κατά πόσον η αλλαγή της ώρας σε θερινή ή χειμερινή θα επηρεάσει την κοινή εσωτερική αγορά της ΕΕ.

Η απόφαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού θα πρέπει να εγκριθεί και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο της ΕΕ (θα συμμετέχουν οι 27 αρμόδιοι υπουργοί).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments