Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Έρχεται νέα κακοκαιρία με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Πρόγνωση καιρού: Έρχεται νέα κακοκαιρία με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας
Πρόγνωση καιρού: Νέα κακοκαιρία το επόμενο διήμερο.

Πρόγνωση καιρού: Οι θυελλώδεις βοριάδες και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας λόγω της έλευσης ψυχρών αερίων μαζών θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας κατά το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Την Τρίτη αναμένεται κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τη Βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι σταδιακά σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη βορειοδυτική χώρα πάντως τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Γρήγορα θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν παντού σε βόρειους πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο τα 10 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από τα βόρεια, δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς στα βόρεια και τους 15-16 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 3 βαθμούς), 10 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 4 έως 8 βαθμούς), 14 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 11 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και μετά το απόγευμα, καθώς και τοπικές καταιγίδες, αναμένονται την Τρίτη στην Αττική.

Χιονοπτώσεις αναμένονται τις βραδινές ώρες στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και ενισχυμένο βαρδάρη αναμένεται την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες θα συνεχιστούν στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, καθώς επίσης και στο Αιγαίο, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου και εκεί βαθμιαία θα σταματήσουν.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις με εντάσεις έως 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

H πρόγνωση της ΕΜΥ

Αλλάζει δραματικά το σκηνικό του καιρού από το πρωί της Τρίτης σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Κύρια χαρακτηριστικά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, οι πολύ θυελλώδεις ανέμους, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Πιο αναλυτικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν αύριο Τρίτη, από τις πρωινές ώρες, το Ιόνιο και βαθμιαία την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια από το μεσημέρι, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη, αναμένεται να εκδηλωθούν το πρωί ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, στην Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έως το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, έως το απόγευμα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη, οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα φτάσουν στα πελάγη και τα 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα της Τετάρτης. Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία της τάξης των 10-12 βαθμών Κελσίου, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τρίτης και τις πρωινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναμένονται χιονοπτώσεις, που θα είναι κατά τόπους πυκνές, από το απόγευμα της Τρίτης έως και το πρωί της Τετάρτης στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεά και πρόσκαιρα στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

  • 1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Θα επηρεάσουν:

Α. Την Τρίτη (12-03-2019) Από το πρωί το Ιόνιο και βαθμιαία την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Από το μεσημέρι την Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά (και την Αττική), την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

Β. Την Τετάρτη (13-03-2019) Τις πρωινές ώρες την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

  • Πολύ θυελλώδεις άνεμοι

Η έντασή τους την Τρίτη (12-03-2019) θα φτάσει στα πελάγη τα 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα της Τετάρτης (13-03-2019).

  • Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση της τάξης των 10 – 12 βαθμών Κελσίου. Αρχικά θα γίνει αισθητή στα βόρεια και παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Τρίτης και τις πρωινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης (13-03-2019), στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

  • Χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές

Πυκνό χιόνι θα πέσει από το απόγευμα της Τρίτης (12-03-2019) μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και πρόσκαιρα στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments