Κόσμος

Παρίσι, οδός Κρεμιέ: Παράδεισος για τους instagrammers, κόλαση για τους κατοίκους

Παρίσι, οδός Κρεμιέ: Παράδεισος για τους instagrammers, κόλαση για τους κατοίκους
Το πανέμορφο δρομάκι στο Παρίσι, βγαλμένο από παραμύθι.

Στη Rue Cremieux, στο Παρίσι έχει πάρει σάρκα και οστά η φράση του Ζαν-Πολ Σαρτρ «Η κόλαση, είναι οι άλλοι».

Γιατί η οδός Κρεμιέ, αυτός ο μικρός πεζόδρομος κοντά στη Βαστίλη, με τα χαμηλά, βαμμένα με παστέλ χρώματα σπιτάκια, το λιθόστρωτο και τα λουλουδιασμένα πρεβάζια έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στην Ευρώπη για να ποζάρεις για selfie. Το hashtag #ruecremieux συνδέει με περισσότερες από 31.000 φωτογραφίες, πλέον.

Η δημοφιλία αυτού του παράδεισου των instagrammers έχει μετατρέψει τη ζωή των κατοίκων σε κόλαση. Κυριολεκτικά. Με κουρασμένη φωνή, ο Αντουάν, ένας από τους κατοίκους της οδού Κρεμιέ δήλωσε στο ραδιόφωνο France Info ότι η αξία του πεζόδρομου να φωτογραφηθεί και, στη συνέχεια, να αναρτηθεί η φωτογραφία στο Instagram έχει κάνει την καθημερινότητά τους μαρτύριο.

Οι κάτοικοι της οδού Κρεμιέ βαρέθηκαν τους λεγόμενους «επιδραστικούς τύπους», τους ράπερ, τους τρελαμένους με τη γιόγκα και τις φωτογραφίσεις μόδας που μπλοκάρουν τις πόρτες των σπιτιών τους. Και ο σύλλογος των κατοίκων ζήτησε από τον Δήμο του Παρισιού να προστατέψει την ιδιωτική ζωή τους κλείνοντας τον δρόμο σε επισκέπτες, τα βράδια και τα σαββατοκύριακα.

«Κλείνοντας τον δρόμο» σημαίνει πύλες στις δύο άκρες του δρόμου. Που υπήρχαν στην οδό Κρεμιέ όταν ήταν ιδιόκτητη (πριν την αγοράσει ο Δήμος, το 1969).

Για του λόγου το αληθές, δείτε το πρόβλημα που καταγγέλλεται με έναν κλικ εδώ για να οδηγηθείτε το hashtag #ruecremieux στο Instagram.

O πανέμορφος δρόμος στο Παρίσι:

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι