Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Η… εκτόξευση των τιμών και η αλλαγή επιπέδου

ΠΑΟΚ: Η… εκτόξευση των τιμών και η αλλαγή επιπέδου
Ο ΠΑΟΚ ξέρει πλέον πως να εκμεταλλεύεται τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο ΠΑΟΚ οδεύει για το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια, θέλει να παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτά είναι μονάχα μερικά από τα βήματα που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια.

Διότι έχουν γίνει πάρα πολλά και όσον αφορά τη χρηματιστηριακή εκτόξευση ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι μέσω της ομάδας της Θεσσαλονίκης βλέπουν την τιμή τους να ανεβαίνει στα ύψη. Και φυσικά αυτό είναι προς όφελος τόσο των ίδιων, όσο και του συλλόγου.

Η πώληση του Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ τον περασμένο Ιανουάριο, στο ύψος της ρήτρας του, στα 10 εκ. ευρώ είναι η πιο ακριβή στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Οι ρήτρες που μπήκαν στον Λέο Ζαμπά (τον οποίο παρακολουθεί η μισή ποδοσφαιρική Ευρώπη) και στον Ίνγκι Ίνγκασον είναι στα 20 εκ. ευρώ.

Η ρήτρα του Άκπομ είναι στα 10 εκ. ευρώ αλλά ήδη υπάρχουν σκέψεις για νέο βελτιωμένο συμβόλαιο και αύξηση της ρήτρα στα 20 εκ. ευρώ. Ο Πέλκας έχει ρήτρα 8 εκ. ευρώ, το ίδιο και ο Πασχαλάκης και Κουλούρης.

Νούμερα που… ζαλίζουν και ανεβάζουν επίπεδο τον ΠΑΟΚ και σε αυτό το κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ έχοντας φτιάξει καριέρες παικτών (Ροντρίγκες, Πρίγιοβιτς, Λούκας, Τσίμιροτ κτλ) έχει προσελκύσει πάνω του τα βλέμματα αρκετών ομάδων του εξωτερικού που παρακολουθούν τους παίκτες του, αλλά πλέον ξέρουν ότι δεν μπορούν να τους πάρουν με ψίχουλα και θα πρέπει να πληρώσουν αδρά (για τα ελληνικά δεδομένα).

Και αν καταφέρει ο Δικέφαλος να μπει και στους ομίλους του Champions League, τότε πιθανότατα οι παίκτες του να βρεθούν σε ακόμη πιο υψηλό «ράφι» στην ποδοσφαιρική αγορά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments