Βιβλίο
pagenews.gr / Βιβλίο / Το πρώτο μυθιστόρημα του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε
Το πρώτο μυθιστόρημα του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε | Pagenews.gr
Pagenews Team

Ο «Ουσάρος», το πρώτο βιβλίο του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε , μυθιστοριογράφου που έχει διαβαστεί πολύ, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, γράφτηκε το 1983, «μεταξύ δύο πολεμικών ρεπορτάζ», όπως λέει ο ίδιος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, το βιβλίο του «ο Ουσάρος» θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Τιτίνας Σπερελάκη, μιλάει για την ιστορία ενός νεαρού ουσάρου, του ανθυπίλαρχου του ναπολεόντειου στρατού Φρεντερίκ Γκλυντς, ο οποίος ετοιμάζεται να δώσει την πρώτη του μάχη στην Ανδαλουσία του 1808. Όπως έχει γράψει η κριτική, πρόκειται για μια γενναία απομυθοποίηση τόσο του πολέμου όσο και οιουδήποτε ηρωισμού.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ο Ρεβέρτε γεννήθηκε στην Καρθαγένη της Ισπανίας το 1951. Ως απεσταλμένος του γραπτού Τύπου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης έζησε για 21 χρόνια (1973-1994) τις μεγαλύτερες διεθνείς συρράξεις της εποχής. Πολλά από τα μυθιστορήματά του έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο ενώ όλα τα έργα του στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ανάμεσά τους «Ο δάσκαλος της ξιφασκίας», «Ο πίνακας της Φλάνδρας», «Το αίνιγμα της Σεβίλλης», «Η βασίλισσα του Νότου».

«Ο ζωγράφος των μαχών», «Το χρυσάφι του βασιλιά» και το «Το τανγκό της παλιάς φρουράς». Τα θέματα που κυριαρχούν στη μυθιστοριογραφία του Ρεβέρτε είναι η γοητεία της περιπέτειας, οι δεσμοί της φιλίας, οι κίνδυνοι του ταξιδιού, η βία και ο θάνατος.

Ετικέτες: 
2019