Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή της σύλληψης του 28χρονου μακελάρη (vid)

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή της σύλληψης του 28χρονου μακελάρη (vid)
Δύο αστυνομικοί σταμάτησαν τον 28χρονο μακελάρη που σκόρπισε τον θάνατο στη Νέα Ζηλανδία.

Νέα Ζηλανδία: Το μακελειό που διαδραματίστηκε την Παρασκευή 15/3/19 στο Κράισττσερτς σταμάτησε χάρη στην επέμβαση δύο αστυνομικών, μισή ώρα μετά την έναρξη του περιστατικού, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, ο δράστης (Brenton Tarrant) σκόπευε να συνεχίσει τις επιθέσεις πριν συλληφθεί από την αστυνομία.

Συνολικά 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά του δράστη ο οποίος εισέβαλε σε δύο τεμένη του Κράισττσερτς.

«Ο δράστης ήταν σε κίνηση, υπήρχαν άλλα δύο πυροβόλα όπλα μέσα στο όχημά του και είναι απολύτως σίγουρο ότι η πρόσθεσή του ήταν να συνεχίσει τις επιθέσεις του», τόνισε η Άρντερν σε δημοσιογράφους στο Κράιστσερτς, προσθέτοντας ότι νεαρά παιδιά συγκαταλέγονται στα θύματα αυτής της «φρικτής επίθεσης».

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή της σύλληψης του 28χρονου μακελάρη

Σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε από όχημα που διερχόταν από τη λεωφόρο όπου έγινε η σύλληψη του Τάραντ φαίνεται το αυτοκίνητο του δράστη ακινητοποιημένο στο πλάι ενός πεζοδρομίου από ένα περιπολικό το οποίο είχε προηγουμένως πέσει πάνω του.

Μία από τις μπροστινές ρόδες του αυτοκινήτου του δράστη έχει σηκωθεί από το έδαφος και εξακολουθεί να γυρνά.

Από τους δύο αστυνομικούς, εκ των οποίων ο ένας ήταν οπλισμένος μόνο με ένα μικρό πιστόλι, προέταξαν τα όπλα τους προς την κατεύθυνση της ανοικτής πόρτας του αυτοκινήτου, στην πλευρά του συνοδηγού.

«Παρόντες ήταν δύο αστυνομικοί, νομίζω από το Λίνκολν», επεσήμανε η Άρντερν, αναφερόμενη σε μια μικρή πόλη νότια του Κράισττσερτς.

«Για όποιον έχει δει τις εικόνες είναι ξεκάθαρο ότι η Νέα Ζηλανδία αποτελεί προτεραιότητα για εκείνους», υπογράμμισε η πρωθυπουργός. «Ο δράστης τέθηκε υπό κράτηση 36 λεπτά μετά την πρώτη κλήση», πρόσθεσε η Άρντερν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments