Μedia

Netflix: Αυτό το αριστούργημα φέρνει στις οθόνες – Καλύτερο του Ναρκος

Netflix: Αυτό το αριστούργημα φέρνει στις οθόνες – Καλύτερο του Ναρκος
Το Netflix φέρνει ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας στη μικρή οθόνη.

Το Netflix κατόρθωσε αυτό που δεκάδες κινηματογραφικοί παραγωγοί δεν είχαν κατορθώσει επί σειρά ετών.

Η τηλεοπτική πλατφόρμα Netflix φέρνει ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας στη μικρή οθόνη!

Netflix: Αυτό το αριστούργημα φέρνει στις οθόνες – Καλύτερο του Ναρκος

To Netflix αγόρασε τα δικαιώματα του εμβληματικού μυθιστορήματος «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο οποίος όσο ζούσε αμφέβαλε ότι η ιστορία αυτή μπορεί να αναπλαστεί σε σενάριο για ταινία.

Οι δύο γιοι του συγγραφέα Ροδρίγο και Γκονσάλο Γκαρσία, δέχθηκαν να μεταφέρει το Netflix το διάσημο μυθιστόρημα σε επεισόδια μιας τηλεοπτικής σειράς.

Η σειρά θα γυριστεί στα ισπανικά, σύμφωνα με την θέληση του Νομπελίστα συγγραφέα, που συμπίπτει όμως και με τη βούληση της πλατφόρμας, η οποία με δεδομένο την επιτυχία που είχαν οι σειρές Narcos και η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Roma, θέλει να προτείνει στο κοινό άλλη μία παραγωγή της στα ισπανικά.

Η Netflix διαβεβαιώνει πως οι ηθοποιοί, που θα ενσαρκώσουν τους ήρωες του κλασσικού αυτού μυθιστορήματος στην οθόνη, θα είναι αποκλειστικά ταλαντούχοι Λατινοαμερικάνοι και τα γυρίσματα θα γίνουν στην Κολομβία. «Γνωρίζουμε πως θα είναι μαγικό και πολύ σημαντικό για την Κολομβία και τη Λατινική Αμερική, όμως το μυθιστόρημα είναι παγκόσμιο», εξηγεί στους New York Times ο αντιπρόεδρος παραγωγών στα Ισπανικά του Netflix Φρανσίσκο Ράμος.

Η αγορά των δικαιωμάτων αναμένεται να εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο την φήμη του κλασικού βιβλίου, που εκδόθηκε το 1967 κι έκτοτε έχει πουλήσει πάνω από 50 εκατ. αντίτυπα κι έχει μεταφρασθεί σε 46 γλώσσες.

Η μεγάλη επιτυχία του βιβλίου χάρισε το 1982 στον Μάρκες, το Νόμπελ Λογοτεχνίας και σήμανε τη μεγάλη “έκρηξη” της Λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας στο διεθνές στερέωμα.

Σήμερα, η ιστορία της οικογένειας Μπουενδία, απογόνων του ιδρυτή του λαού του Μακόνδο, εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αναγνώσματα στον κόσμο και αποτελεί υποχρεωτικό ανάγνωσμα σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου.

Η φήμη του βιβλίου θα αποτελεί προστιθέμενη αξία στα δικαιώματα τηλεοπτικής προσαρμογής του για το Netflix.

Οι προηγούμενες μεταφορές έργων του Μάρκες στη μεγάλη οθόνη δεν άφησαν κάποιο ισχυρό αποτύπωμα.

Εκτός από τη μέτρια επιτυχία του «Ο συνταγματάρχης δεν περιμένει γράμμα από κανέναν» του Αρτούρο Ριπστέιν το 1999, ιστορία που επίσης εξελίσσεται στο Μακόνδο, οι υπόλοιπες προσπάθειες δεν υπήρξαν επιτυχείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments