Κόσμος

Disney: Εξαγόρασε την 21st Century Fox για 71 δισεκατομμύρια δολάρια

Disney: Εξαγόρασε την 21st Century Fox για 71 δισεκατομμύρια δολάρια
Η Disney έκλεισε την συγκεκριμένη συμφωνία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 20 Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη.

Η Disney, εξαγόρασε τα δικαιώματα της 21st Century Fox έναντι του ποσού των 71 δισ. δολαρίων. Η Disney έκλεισε την συγκεκριμένη συμφωνία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 20 Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ άλλων περιέχει τα δικαιώματα του «Πολέμου των Άστρων», της «Σταχτοπούτας» και των «Σίμπσονς».

Στόχος της να συμπεριλάβει τους τίτλους αυτούς στην νέα streaming πλατφόρμα που ετοιμάζει για να ανταγωνιστεί το Netflix.

Η συμφωνία προβλέπει την εξαγορά των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών στούντιο της Fox, και τα τηλεοπτικά δίκτυα FX, National Geografic και Star India (ινδικός τηλεοπτικός Κολοσσός).

Η Αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει την δημιουργία του «Disney Plus», αργότερα μέσα στο έτος, δηλαδή μιας streaming υπηρεσίας που αναμένεται να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Netflix καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει έναν τρομακτικό κατάλογο αποκλειστικού περιεχομένου. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι «ο Πόλεμος των Άστρων», «οι Πειρατές της Καραϊβικής», οι περισσότεροι ήρωες της Marvel αλλά και όλοι οι κλασσικοί χαρακτήρες της Disney, που έχουν αγαπήσει εκατομμύρια παιδιά ανά τα χρόνια.

Επιπλέον δημοσίευμα του Guardian αναφέρει πως η Disney θα αποκτήσει πολύτιμα δεδομένα σχετικά με τους πελάτες της και τις συνήθειες ψυχαγωγίας τους, τις οποίες μπορεί στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί για την προβολή καταλληλότερων διαφημίσεων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Walt Disney, Robert Iger δήλωσε: «Είναι μια εξαιρετική και ιστορική στιγμή για εμάς και θα δημιουργήσει σημαντική μακροπρόθεσμη αξία για την εταιρεία και τους μετόχους μας» ενώ στη συνέχεια τόνισε πως αυτή η σύμπραξη δημιουργεί την «κορυφαία παγκόσμια εταιρεία ψυχαγωγίας».

Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις ιστορικότερες στιγμές στην ιστορία του Χόλιγουντ καθώς η εποχή των έξι κολοσσών της ψυχαγωγίας (Warner Bros, Universal, Sony Pictures, Paramount Pictures, 21st Century Fox και Disney) τελειώνει, με την εποχή των 5 να ξεκινά.

Το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει πλέον είναι η μείωση των θέσεων εργασίας καθώς οι ειδικοί προβλέπουν πως αυτές θα είναι τουλάχιστον 4.000.

Διαβάστε Eπίσης

Netflix: Αυτή είναι η αγαπημένη σειρά που κόβει

Netflix: Αυτό το αριστούργημα φέρνει στις οθόνες – Καλύτερο του Ναρκος

Περισσότερα