Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Συνέντευξη ως φοιτητής του Πολυτεχνείου πριν 24 χρόνια – Συλλεκτικό βίντεο

Αλέξης Τσίπρας: Συνέντευξη ως φοιτητής του Πολυτεχνείου πριν 24 χρόνια – Συλλεκτικό βίντεο
Ο Αλέξης Τσίπρας το μακρινό 1995 με μούσια και πλούσια χαίτη.

Το 1995 ένας δευτεροετής φοιτητής, με μούσι και γιλέκο, ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή «ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ» με αφορμή φοιτητικές εκλογές. Ο νεαρός αυτός με το ιδιαίτερο στυλ φαινόταν ότι είχε το λέγειν από τότε. Λίγα χρόνια αργότερα, ο… φοιτητής Αλέξης Τσίπρας θα γινόταν πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, φοιτητής τότε του Μετσόβιου Πολυτεχνείου συζητά με τους παρουσιαστές Μαρία Νικόλτσιου και Δημήτρη Αυγέρο για τις φοιτητικές εκλογές, και καταθέτει την γνώμη του ως ηγετικό στέλεχος των αυτόνομων φοιτητικών σχημάτων. Δίπλα του στο πάνελ, η τετραετής τότε φοιτήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγελική Παπάζογλου, σύζυγος σήμερα του Νίκου Βούτση.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας το 1995:

Φωτογραφία Youtube


Σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές, ο 20χρονος Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στο θέμα της αποχής, που έφτανε ακόμη και το 50%, υποστηρίζοντας πως αυτό αποτελεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα αλλά και στην ανεργία που αντιμετωπίζει ο κλάδος του. Όπως λέει 1 στους 3 πολιτικούς μηχανικούς κάθεται και δεν δουλεύει.

«Ζούμε στη Δημοκρατία των δημοσκοπήσεων», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός σε σημείο της συνέντευξης.

Δείτε το συλλεκτικό βίντεο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments