Διεθνή

Κίτρινα Γιλέκα: Σκηνές Marfin στο Παρίσι – Μητέρα παγιδευμένη με το μωρό της στις φλόγες (vid)

Κίτρινα Γιλέκα: Σκηνές Marfin στο Παρίσι – Μητέρα παγιδευμένη με το μωρό της στις φλόγες (vid)
Κίτρινα Γιλέκα: Εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν με την υπόθεση της Marfin έφερε στο μυαλό όλων ένα βίντεο από το Παρίσι.

Κίτρινα Γιλέκα: Σκηνές που ξυπνούν στις μνήμες μας τις εφιαλτικές στιγμές του 2010 στην Αθήνα και στη Marfin διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο (16/3/19) στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων των «Κίτρινων Γιλέκων» με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι ομοιότητες είναι πραγματικά σοκαριστικές.  Τα «Κίτρινα Γιλέκα», κατά τη διάρκεια μιας ακόμη διαδήλωσής τους, πυρπολούν υποκατάστημα τράπεζας το οποίο τυλίγεται στις φλόγες. Πυκνοί καπνοί και τεράστιες φλόγες βγαίνουν από παράθυρα και πόρτες, όπως τότε.

Φωτογραφία Eurokinissi


Στον δεύτερο όροφο, στο μπαλκόνι βγαίνει μια νεαρή γυναίκα που κρατά στην αγκαλιά της ένα μωρό μόλις λίγων μηνών. Με τον φόβο και την απόγνωση να διαγράφεται χαρακτηριστικά στο πρόσωπο και τις κινήσεις της και ενώ οι καπνοί την πνίγουν, ζητά για βοήθεια. Τους δείχνει μάλιστα το μωρό για να τονίσει τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχουν.

Όπως ακριβώς οι υπάλληλοι της τράπεζας στην Αθήνα που είχαν βγει στο μπαλκόνι και παρακαλούσαν για βοήθεια από τους περαστικούς.

Ευτυχώς, στην περίπτωση του Παρισιού η Πυροσβεστική έφθασε εγκαίρως και έσωσε τη μητέρα με το μωρό της.

Να θυμίσουμε, ότι ο τραγικός απολογισμός στην Αθήνα ήταν τρεις νεκροί, εκ των οποίων η μία, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος στο πρώτο της παιδί. Μάλιστα, όπως αναφέρουν  επιζώντες της τραγωδίας κάποιοι  κάτω από την τράπεζα φώναζαν στους υπαλλήλους της τράπεζας να “καείτε”.

Καταληκτικά, να αναφέρουμε ότι μετά και από αυτό το Σάββατο ταραχών στο Παρίσι από τα «Κίτρινα Γιλέκα», ο Εμανουέλ Μακρόν εξήγγειλε ότι πλέον οι διαδηλώσεις θα διαλύονται άμεσα και οι ταραξίες θα συλλαμβάνονται.

  • Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments