Οικονομία

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πότε καταβάλλονται τα χρήματα

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πότε καταβάλλονται τα χρήματα
Αντίστροφη μέτρηση και για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους δικαιούχους.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Από τις απογευματινές ώρες της 28ης Μαρτίου θα αρχίσει η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στις 29 Μαρτίου.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Όμως, όσοι δικαιούχοι του ΚΕΑ ειδοποιήθηκαν μέσω sms για διακοπή καταβολής του επιδόματος θα μπορούν εκ νέου να κάνουν αιτήσεις εφόσον έχουν δηλώσει κανονικά τα εισοδήματά τους.

Φωτογραφία Eurokinissi


Και αυτό διότι ορισμένοι δικαιούχοι κόπηκαν λόγω:

  • των αναδρομικών του επιδόματος παιδιού
  • της απόκρυψης εισοδήματος από επιδόματα ανεργίας
  • και της απόκρυψης εισοδημάτων από επιδοτήσεις κ.α.

Ο έλεγχος για την χορήγηση του ΚΕΑ γίνεται ανά εξάμηνο επομένως σε όσους κόπηκε μπορούν να κάνουν εκ νέου αίτηση. Να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ζητηθούν να επιστρέψουν χρήματα πίσω οι δικαιούχοι.

Διαβάστε Eπίσης

Επίδομα παιδιού 2019: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση

ΕΦΚΑ: Την Τετάρτη 27 Μαρτίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου

Περισσότερα