Αθλητισμός

Παναχαϊκή: Και ο Γρηγόρης Γεωργάτος στο πρότζεκτ

Παναχαϊκή: Και ο Γρηγόρης Γεωργάτος στο πρότζεκτ
Νέα πρόσωπα πλέον στην Παναχαϊκή μετά την έλευση του Δημήτρη Δρόσου.

Νέα πρόσωπα που έχουν αναλάβει σημαντικούς ρόλους, είναι πλέον στην Παναχαϊκή, τους τελευταίους μήνες, μετά την έλευση του Δημήτρη Δρόσου.

Εκτός από τον Κώστα Χαλκιά που ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή, σημαντικό ρόλο έχει και ο Γρηγόρης Γεωργάτος, σύμφωνα με το Sportime.

«Ο Δρόσος βάζει πλέον τα (περισσότερα) χρήματα, ο Κώστας Χαλκιάς εφεξής θα «τρέχει» το πρότζεκτ και ο Γρηγόρης Γεωργάτος θα ‘ναι η σκιά πίσω από την αγωνιστική φιλοσοφία και τις μεταγραφικές αναζητήσεις της Παναχαϊκής. Η επόμενη μέρα είναι εδώ…», αναφέρει η έντυπη έκδοση του sportime.

Ποιος είναι ο Γρηγόρης Γεωργάτος

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος είναι Έλληνας, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν κυρίως ως αριστερός αμυντικός.

Παναχαϊκή

Την περίοδο 1991-92 έκανε το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική με τη φανέλα της Παναχαϊκής.

Ολυμπιακός

Ύστερα από 4,5 χρόνια με τη φανέλα της Παναχαϊκής (126 συμμετοχές, 14 γκολ) πήρε μετεγγραφή για τον Ολυμπιακό τον Δεκέμβριο της αγωνιστικής περιόδου 1995-96, με τον οποίο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (1996-97, 1997-98 και 1998-99). Μάλιστα την τελευταία χρονιά, παρά τον αμυντικό του ρόλο, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Την περίοδο 1998-99, ο Γεωργάτος αγωνιζόμενος στο Champions League εναντίον της Γιουβέντους, εντυπωσίασε τους παράγοντες της Ίντερ με αποτέλεσμα να πάρει μετεγγραφή σε αυτή, την περίοδο 1999-2000[1] έναντι του ποσού των €7.000.000.

Ίντερ

Στην πρώτη του χρονιά στη Serie A (1999-2000) ήταν βασικός έχοντας 28 συμμετοχές και 2 γκολ με την ομάδα της Ίντερ, όμως την επόμενη περίοδο 2000-2001 επέστρεψε ως δανεικός στον Ολυμπιακό.

Με το τέλος του δανεισμού του επανήλθε στην Ίντερ, δεν κατάφερε όμως να ξαναγίνει βασικός, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αγωνιζόμενος σε 12 αγώνες και σκοράροντας μία φορά.

ΑΕΚ

Μετά το δεύτερο πέρασμά του από την Ιταλία, ο Γεωργάτος επέστρεψε στην Ελλάδα, αγωνιζόμενος με την ΑΕΚ.

Την πρώτη χρονιά (2002-03) συμμετείχε σε 23 αγώνες, σημειώνοντας δύο τέρματα, καθώς και σε 4 από τους 6 ισόπαλους αγώνες της ΑΕΚ στο Champions League. Την επόμενη περίοδο 2003-04 είχε 6 συμμετοχές και 5 τέρματα.

Επιστροφή στον Ολυμπιακό

Τον Ιανουάριο του 2004 επέστρεψε και πάλι στον Ολυμπιακό, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Τις επόμενες δύο χρονιές κατέκτησε ισάριθμα νταμπλ και όταν στο τέλος της περιόδου 2006 έληγε το συμβόλαιό του, ο Γεωργάτος εξέφρασε την επιθυμία του να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, την οποία ο τότε πρόεδρος της ομάδας, Σωκράτης Κόκκαλης, έκανε πράξη, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο ενός ακόμα έτους.

Την τελευταία του χρονιά στον Ολυμπιακό (2006-07) κατέκτησε το 7ο του πρωτάθλημα έχοντας 8 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ωστόσο αυτή ήταν η πρώτη του περίοδος μετά από 16 χρόνια καριέρας που δεν σημείωσε ούτε ένα τέρμα.

Στην εθνική Ελλάδας

Το ντεμπούτο του με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 1995 στην εκτός έδρας αναμέτρηση εναντίον του Αγίου Μαρίνου (4-0), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 1996. Συμμετείχε συνολικά σε 35 αγώνες με τη γαλανόλευκη φανέλα, σημειώνοντας τρία τέρματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments