Πολιτική

Επικό σκηνικό στη Βουλή: Ο Πρόεδρος της Βουλής διάβασε επιστολή που έλεγε ότι ο Σταθάκης είναι απών, ενώ καθόταν στα έδρανα

Επικό σκηνικό στη Βουλή: Ο Πρόεδρος της Βουλής διάβασε επιστολή που έλεγε ότι ο Σταθάκης είναι απών, ενώ καθόταν στα έδρανα
Ο Γιώργος Σταθακης ήταν στη Βουλή, αλλά είχε στείλει επιστολή πως θα είναι απών.

Επικό σκηνικό στη Βουλή: Πριν την διενέργεια της ονομαστικής ψηφοφορίας που προκάλεσε η ΔΗΣΥ για την κυβερνητική ρύθμιση σχετικά με την πρώτη κατοικία, αναγνώσθηκε κατάλογος από τον προεδρεύοντα Μάριο Γεωργιάδη για τις ερωτήσεις βουλευτών που δεν θα συζητούντο λόγω κωλύματος των αρμοδίων υπουργών, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Σταθάκης λόγω κυβερνητικής αποστολής στο εξωτερικό.

Ωστόσο, το πρόβλημα ήταν ότι ο κ. Σταθάκης όχι μόνο στο εξωτερικό δεν βρισκόταν, αλλά την ώρα εκείνη είχε πάρει τη θέση του στα κυβερνητικά έδρανα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας παρενέβη και είπε «ας παραλειφθεί τουλάχιστον το όνομα του παρισταμένου υπουργού που λείπει στο εξωτερικό», ενώ αντέδρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας «σταματήστε να μας κοροϊδεύετε».

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ανέφερε:

«Όπως ξέρετε σπανίως και εγώ και η Νέα Δημοκρατία προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένταση.

Όμως, το να αναγιγνώσκεται κατάλογος κωλυομένων Υπουργών – και να μην αναφερθώ επωνύμως -, οι οποίοι παρευρίσκονται, έχει ένα στοιχείο αντικοινοβουλευτικό.

Θα μου επιτρέψετε, δε, να πω, τουλάχιστον για να τηρείται η στοιχειώδης ευπρέπεια, ας απαλειφθεί από τον κατάλογο η δικαιολογία του παρισταμένου Υπουργού που βρίσκεται στο εξωτερικό, διότι αυτό φοβάμαι υπερβαίνει ακόμη και την υπομονή οιουδήποτε θα ήθελε να αγνοήσει όλα αυτά».

Στη συνέχεια το λόγο ζήτησε και πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος που τόνισε:

«Όταν πριν από δύο χρόνια έγινε κάτι ανάλογο από υπουργό, το είχα θέσει στην Ολομέλεια και είχα δεχθεί τις εξηγήσεις από την τότε παριστάμενη Υπουργό ότι ήταν παρεξήγηση και το είχαμε σταματήσει το θέμα αυτό. Μετά το Προεδρείο, όλοι μαζί, είχατε αποφασίσει να πιέζετε την Κυβέρνηση – με την καλή έννοια του όρου – να είναι παρούσα, για να απαντά στον επίκαιρο κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τώρα, μετά από δύο χρόνια, το ίδιο επεισόδιο.

Εμένα μου χτύπησε για πρωτεύοντα Υπουργό, τον οποίο και βλέπω και άκουσα ότι θα απουσιάζει στο εξωτερικό. Δεν είναι δυνατόν να μας κοροϊδεύετε έτσι, κύριε Πρόεδρε.

Είστε υποχρεωμένος, επειδή σας έτυχε να είστε τώρα στην έδρα, κάτι να πείτε επιτέλους. Γίνεται σύστημα».

Έπειτα τον λόγο ζήτησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ο οποίος έσπευσε να δώσει εξηγήσεις για την παρουσία του, παρά τη δήλωση απουσίας του.

«Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από το Προεδρείο. Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας στο Βουκουρέστι. Δεν πήγα. Πήγε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου. Δεν πρόλαβα απλά να σας ενημερώσω για αυτό δημιουργήθηκε αυτό το θέμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments