Ελλάδα

Η Ώρα της Γης: Η στιγμή που η Ακρόπολη «βυθίζεται» στο σκοτάδι (vid)

Η Ώρα της Γης: Η στιγμή που η Ακρόπολη «βυθίζεται» στο σκοτάδι (vid)
Η Ακρόπολη, όπως και πολλά άλλα κτίρια, «συμμετείχε» στην ώρα της Γης, και για μια ώρα έσβησε τα φώτα της. Με αυτόν τον τρόπο «εξαφανίστηκε» από την Αθήνα, αφού πλέον δεν φαινόταν μέσα στο σκοτάδι.

Ένα… όχι και τόσο συνηθισμένο θέαμα αντίκρισαν όσοι κοίταξαν τον Ιερό Βράχο το βράδυ του Σαββάτου. Η Ακρόπολη, όπως και πολλά άλλα κτίρια, «συμμετείχε» στην ώρα της Γης, και για μια ώρα έσβησε τα φώτα της. Με αυτόν τον τρόπο «εξαφανίστηκε» από την Αθήνα, αφού πλέον δεν φαινόταν μέσα στο σκοτάδι.

Ο χρήστης «Up Drones» ανέβασε στον λογαριασμό του στο youtube το βίντεο με την στιγμή που τα φώτα σβήνουν, και το οποίο είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό.

Ώρα της Γης: Η Αθήνα στο σκοτάδι – Εντυπωσιακές εικόνες

H Αθήνα στο σκοτάδι είναι κάτι που μπορούμε να δούμε μόνο μία φορά τον χρόνο και πιο συγκεκριμένα την ημέρα που σε όλος ο πλανήτης συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»!

Απ’ τις 20:30 μέχρι και τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου, η Αθήνα συντονίστηκε με την «Ώρα της Γης», στέλνοντας κι εκείνη με τη σειρά της ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Φωτογραφία / EUROKINISSI

Για την «Ώρα της Γης», η εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη που ξεκίνησε απ’ το 2007, στο σκοτάδι βρέθηκαν η Βουλή των Ελλήνων, ο Λόφος του Λυκαβηττού και ο Ιερός Βράχος.

Φωτογραφία / EUROKINISSI

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες και οι πρωτεύουσες από όλο τον κόσμο σβήνουν τα φώτα για μία ώρα, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή.

Φωτογραφία / EUROKINISSI

Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε με πρωτοβουλία του WWF από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το 2007 κι από τότε κάθε χρόνο, πάνω από 6000 πόλεις σε όλο τον κόσμο συντονίζονται στο τέλος Μαρτίου, κλείνοντας τα φώτα.

Φωτογραφία / EUROKINISSI

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments