Ελλάδα

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Έντονη αντίδραση για το βίντεο της δολοφονίας στον Κορυδαλλό

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Έντονη αντίδραση για το βίντεο της δολοφονίας στον Κορυδαλλό
Την οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης προκάλεσε η δημοσιοποίηση βίντεο από τη δολοφονία Αλβανού κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για τη δημοσιοποίηση βίντεο από τις φυλακές Κορυδαλλού με τη δολοφονία Αλβανού κρατουμένου.

Το υπουργείο κάνει λόγο για «εργολαβική δημοσιοποίηση των εικόνων αυτών» που «υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι το βίντεο αυτό αποτελεί «στοιχείο της σχετικής δικογραφίας».

Αναλυτικά το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει :

«Το σημερινό «βίντεο από τον Κορυδαλλό» αφορά στα γεγονότα της 14ης Ιανουαρίου που ήδη διερευνώνται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή και αποτελεί στοιχείο της σχετικής δικογραφίας.

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Κυβέρνηση κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια. Την καταπολέμηση της μαφίας των φυλακών. Το αποτέλεσμα ήταν η αποκάλυψη ενός τεράστιου εγκληματικού κυκλώματος με το οποίο ουδείς τόλμησε να συγκρουστεί εκτός από τη σημερινή Κυβέρνηση.

Η δικαστική έρευνα συνεχώς αποκαλύπτει νέες πτυχές του κύκλου βίας και εγκλήματος.

Ενώ λοιπόν για πρώτη φορά πέφτει φως σ’ ένα ευρύ εγκληματικό φαινόμενο συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων τη στιγμή που η ανάκριση και η αστυνομική έρευνα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

Η εργολαβική δημοσιοποίησή των εικόνων αυτών υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές και ξερίζωμα των εγκληματικών κύκλων και των συμφερόντων που τους στηρίζουν».

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη δολοφονία κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού

Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο στο οποίο φαίνεται καρέ-καρέ η εν ψυχρώ δολοφονία ενός Αλβανού ποινικού κρατουμένου τον Ιανουάριο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο βίντεο που παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής διακρίνεται το θύμα να περπατάει στον διάδρομο και να δέχεται επίθεση από δύο συγκρατούμενούς του.

Μάλιστα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν τα χτυπήματα, καθώς ο Αλβανός την ώρα που τρέχει να ξεφύγει εξακολουθεί να δέχεται μαχαιριές.

Στο τέλος του βίντεο διάρκειας 0:37 δευτερολέπτων το θύμα βρίσκεται πάνω σε φορείο και μεταφέρεται στο νοσοκομείο των φυλακών. Παράλληλα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας παρουσιάζει αλλεπάλληλα επεισόδια ανάμεσα σε κρατουμένους στους διαδρόμους των φυλακών Κορυδαλλού.

Δείτε το βίντεο (προσοχή, σκληρές εικόνες):

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments