Άποψη

Αλέφαντος: Αυτός έχει δίκιο στην κόντρα Μαρινάκη – Κόκκαλη

Αλέφαντος: Αυτός έχει δίκιο στην κόντρα Μαρινάκη – Κόκκαλη
Νίκος Αλέφαντος... on fire. Επανέρχεται και γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τη μεγάλη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μαρινάκη και του Κόκκαλη. Φυσικά, σχολιάζει τη χθεσινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο και στέκεται συγκεκριμένα σε παίκτες.

Η κόντρα Μαρινάκη – Κόκκαλη έχει πάρει διαστάσεις και ο Νίκος Αλέφαντος… απασφαλίζει και παίρνει ανοιχτά το μέρος αυτού που θεωρεί πως έχει δίκιο. Τι σχολιάζει, μέσω του blog του, για το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο.

“Ο Ολυμπιακός στο α’ ημίχρονο δεν ήταν καλός. Ο Ατρόμητος ήταν πιο γρήγορος, ήταν πολύ καλή ομάδα μέσα στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα στην άμυνα και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Το έχω επισημάνει για την άμυνα εδώ και πολύ καιρό, το έχει γράψει και ο Θέμης επανειλημμένως: Ο Ολυμπιακός δεν τρώει απλώς εύκολα γκολ. Ο Ολυμπιακός τρώει τα γκολ από το κέντρο της άμυνας, από την καρδιά της περιοχής του!

Εδώ δεν μιλάμε μόνο για πρόβλημα στα σέντερ μπακ. Για εμένα που είμαι προπονητής, σημαίνει και πρόβλημα προπονητικής διδασκαλίας. Δεν γίνεται να είσαι προπονητής και να τρώει η άμυνά σου σε κάθε μάτς γκολ από την καρδιά της περιοχής. Δεν γίνεται να μην το φτιάχνεις.


Αλέφαντος: Πως πας να νικήσεις με τον σαπιοκοιλιά


Ξέρεις ότι φέτος ο Κουλούρης κάνει μεγάλη σεζόν, έχει βάλει πάρα πολλά γκολ. Ό,τι πρέπει να κοιτάξεις ως προπονητής από την αντίπαλη ομάδα για να προετοιμάσεις τον Ολυμπιακό σε αυτό το ματς, είναι το πώς θα μαρκάρεις τον Κουλούρη. Και όχι να τον αφήνεις μόνο του μπροστά στην εστία σου. Σε οργανωμένη επίθεση του αντιπάλου ήταν ο Κουλούρης μόνος του.

Δεν γίνεται να παίζουν ζώνη τον Κουλούρη ο Μεριά με τον Σισέ και να τον αφήνουν να πηγαίνει στη μέση. Δηλαδή αν είναι πιο κοντά του ο Μεριά, θα πάει ο Μεριά πάνω του; Όχι! Ο Σισέ πρέπει να πηγαίνει πάνω στον Κουλούρη που είναι πιο γρήγορος και πιο νευρώδης. Μπερδεύονταν με το να τον έχουν στη μέση. Τους έκανε λοιπόν το γκολ σαν σε προπόνηση.

Ο Ποντένσε κάνει ενέργειες που εντυπωσιάζει, αλλά γκολ δεν βάζει με τίποτα. Τέτοιο πράγμα με χασογκόλη δεν έχει ξαναγίνει. Τα κάνει όλα εκτός από το γκολ. Επιθετικός στον Ολυμπιακό είσαι. Επιθετικός στον Ολυμπιακό που δεν βάζει γκολ είναι για να πατάει σταφύλια στον τρύγο.

Όλα τα λεφτά στον Ολυμπιακό ειναι ο Φορτούνης. Επειδή συζητείται αν θα πουληθεί, να πω κάτι θέλω. Μόνο αν έρθει μεγάλη ομάδα της Αγγλίας, ή η Γιουβέντους, η Ίντερ, η Μίλαν. Βλέπω τη Μίλαν λόγου χάρη, σιγά τους παίκτες που έχει. Ο Φορτούνης θα έπαιζε στη Μίλαν. Το να πάει σε καμία Φούλαμ δεν αξίζει.

Το θέμα λοιπόν είναι για τον Φορτούνη να πάει σε καλή ομάδα αν είναι να φύγει. Αλλιώς να κάτσει εδώ που είναι βασιλιάς.

Τώρα σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, δεν είναι τόσο το αν θα τον πουλήσει, όσο το πώς θα τον αντικαταστήσει. Θα είναι μεγάλη απώλεια αν δεν πάρει πολύ καλό παίκτη στη θέση του. Παίκτες στιλ Ντίας και Γκερέρο δεν θα σε κάνουν πρωταθλητή. Πρέπει να λένε την αλήθεια στον πρόεδρο του Ολυμπιακού γιατί αξίζει να επιστρέψει στους τίτλους.

Και για να εξηγούμαι: Στην κόντρα Κόκκαλη- Μαρινάκη είμαι με τον Μαρινάκη. Διότι αυτός είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Ο Μασούρας πρέπει να φτιάξει την έκρηξη, να κάνει ότι έκανε ο Φορτούνης αυτό το καλοκαίρι που δούλεψε εξειδικευμένα με καλό γυμναστή.

Στο β’ μέρος ανέβηκε ο Ολυμπιακός, αλλά έπεσε και ο Ατρόμητος. Σαν να κουράστηκαν μου φάνηκαν οι παίκτες του Ατρόμητου. Έπαιξε πιο γρήγορα ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός παίρνει δύσκολα τα ματς γιατί έχει δύο προβλήματα. Πίσω τρώει εύκολα γκολ και μπροστά δεν βάζει εύκολα γκολ. Ενώ παίζει μπάλα και κάνει ευκαιρίες. Εκεί πρέπει να εστιάσει στις μεταγραφές. Να βρει σέντερ μπακ να του κλείσει το κενό πίσω, και να βρει επιθετικούς που να σκοράρουν. Το να βάζεις τα γκολ δεν φτιάχνεται, μην σας λέω παραμύθια, μάγοι προπονητές δεν υπάρχουν. Το γκολ το βάζεις από τη φύση σου, γεννιέσαι γκολτζής. Τις μεταγραφές του πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός.


Ο Νίκος Αλέφαντος και όλα του τα άρθρα με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments