Αθλητισμός

Λεονάρντο Κούτρης: Ζωή σαν ταινία – Η Βραζιλία, το σπίτι των 7 ατόμων και ο… μουσακάς

Λεονάρντο Κούτρης: Ζωή σαν ταινία – Η Βραζιλία, το σπίτι των 7 ατόμων και ο… μουσακάς
Ο Λεονάρντο Κούτρης έκανε όλο τον κόσμο να συγκινηθεί. Έπιασε στην αγκαλιά του τον μικρό Βασίλη και του έδωσε την καλύτερη ασίστ της ζωής του. Ο Λεονάρντο Κούτρης μεγάλωσε με δυσκολίες. Έζησε σε ένα σπίτι μαζί με άλλα 7 άτομα στη Βραζιλία. Αλλά με τον μπαμπά του στη Ρόδο. Μέχρι που ήρθε να τον γνωρίσει και έμεινε για πάντα.

Λένε πως αρκεί μια στιγμή για να αλλάξουν όλα. Ένα δευτερόλεπτο για να αλλάξει τα πάντα. Ο Λεονάρντο Κούτρης κατάφερε να κάνει όλη την Ελλάδα να τον δει με ένα μάτι… διαφορετικό απ’ αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα. Εκείνος που παίζει στον Ολυμπιακό δε θα αγαπηθεί – σχεδόν – ποτέ από έναν Παναθηναϊκό. Ακριβώς όπως το λέμε. “Σχεδόν”.

Ακριβώς όπως ο Κούτρης. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής είναι πλέον αγαπητός στους φιλάθλους όλης της Ελλάδας. Η δική του στιγμή ήταν η αγκαλιά στον μικρό Βασίλη. Η βόλτα στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη. Η πάσα που του έδωσε για να βάλει ο Βασίλης το γκολ που πανηγυρίστηκε όσο κανένα άλλο.

Ο Λεονάρντο Κούτρης γνωρίζει από δυσκολίες. Τις πέρασε όταν ήταν μικρός. Όχι τόσο σοβαρές σαν του μικρού Βασίλη. Όχι τόσο επίπονες. Όχι με ρίσκο για τη ζωή του. Αλλά δυσκολίες.

Λεονάρντο Κούτρης: Τα χρόνια στο Σάο Πάολο, το σπίτι με τα 7 άτομα και η μαμά του

Ο Λεονάρντο Κούτρης γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1995 στo Ριμπεϊράου Πρέτο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας από πατέρα Ελληνα και μητέρα Βραζιλιάνα. Εκεί ζούσε μέχρι τα 7 του χρόνια, ενώ θυμάται πάντα ότι το μόνο πράγμα που τον απασχολούσε ήταν να κλοτσάει παντού μια μπάλα – στο σπίτι, σε μεγάλες αλάνες, στο γήπεδο του σχολείου, στον δρόμο.

Aπό 4 χρόνων μπήκε σε ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, ξεκίνησε προπονήσεις, εντάχθηκε σε ακαδημία ποδοσφαίρου, αναγνωρίστηκε ως «εξαιρετικό ταλέντο», παράλληλα άρχισε να φοιτά σε σχολείο, αλλά η προτεραιότητά του ήταν πάντα το ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν όλη του η ζωή.

Σε παλιότερη συνέντευξή του είχε πει:

«Στη Βραζιλία ζούσα μόνο με τη μητέρα μου. Ο πατέρας μου βρισκόταν ήδη στην Ελλάδα. Ηταν δύσκολα εκείνα τα χρόνια. Θυμάμαι, για παράδειγμα, ότι μέσα σε ένα σπίτι ζούσαμε 6-7 άτομα, δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για μας και πάλευε πολύ η οικογένειά μου για να τα βγάζουμε πέρα αξιοπρεπώς.

Η μητέρα μου ήταν ταυτόχρονα μπαμπάς και μαμά για μένα. Σκέψου ότι ουσιαστικά γνώρισα τον πατέρα μου όταν ήρθαμε με τη μητέρα μου στην Ελλάδα, στα 7 μου χρόνια. Μέχρι τότε δεν ήξερα ποιος ήταν. Πατεράδες για μένα ήταν οι θείοι μου και ο παππούς μου».

Λεονάρντο Κούτρης: Η επίσκεψη στη Ρόδο και ο μπαμπάς του

Τον Αύγουστο του 2002, όταν είχαν έρθει μαζί με τη μητέρα του στη Ρόδο για διακοπές, δεν είχαν σκοπό να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα. Και οι δύο αγάπηαν το νησί και το προσωινμό έγινε μόνιμο.

Παράλληλα με το σχολείο του ξεκίνησε προπονήσεις στη Νίκη Ρόδου, έπαιξε στην ομάδα μέχρι το 2011, οπότε πήρε μεταγραφή για τον Εργοτέλη.

Το όνομά του έκανε τον γύρο του κόσμου επειδή ενεπλάκη στο περιστατικό με τους τραυματιοφορείς στην Λάρισα που με άκομψο τρόπο των πέταξαν κακήν κακώς από το φορείο στο περσινό ματς της Λάρισας με τον Εργοτέλη. Ο 20χρονος Ελληνοβραζιλιάνος ποδοσφαιριστής για αυτό ακριβώς το περιστατικό έγινε θέμα και από την διάσημη εκπομπή της Ελεν Ντε Τζένερις.

Η διάλυση του Εργοτέλη και ο υποβιβασμός στην Γ΄Εθνική, έφερε στην πόρτα της εξόδου αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βγήκαν… στη γύρα για να αναζητήσουν τη νέα ποδοσφαιρική τους στέγη. Ένας από αυτούς που ήταν κι ο Λεονάρντο.

Ο νεαρός και άκρως ταλαντούχος ποδοσφαιριστής ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι συνομίλησε με τον Πετράκη και τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για τη μεταγραφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Λεονάρντο Κούτρης: «Μαθήματα ζωής από τον Πετράκη»

«Είναι ο πατέρας μου. Τον έζησα για έξι μήνες και στον Εργοτέλη, στα 17 μου με έβαλε να κάνω ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο με τον Ολυμπιακό. Ήταν από τους βασικούς λόγους που πήγα στα Γιάννενα, όταν είχα μείνει ελεύθερος. Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά όταν μου έγινε η πρόταση. Δεν με βοήθησε μόνο στην προσαρμογή στην ομάδα. Μου έδωσε μαθήματα για τη ζωή, του είμαι ευγνώμων για όλα. Με στήριξε όσο ελάχιστοι άνθρωποι στη ζωή μου».

Όσο για τον απολογισμό του σχετικά με τον 1,5 χρόνο στον ΠΑΣ: «Αυτά που έζησα ήταν ανεπανάληπτα, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Μόνο χαρές έζησα στην ομάδα. Η παρουσία του κόσμου, το περασμένο καλοκαίρι με την έξοδο στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να περιγράψω τις στιγμές. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ομάδα και τον κόσμο. Θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου…».

Λεονάρντο Κούτρης: Η συγκατοίκηση με την μητέρα του και ο μουσακάς

Η Αθήνα είναι η τρίτη πόλη που μένει ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Πρώτα στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά στα Γιάννενα και τώρα στην πρωτεύουσα. Σε όλα αυτά τα ταξίδια ο Λεονάρντο έχει πάντα μαζί του την μητέρα του, Μαρλέν. Είναι η μεγαλύτερη του αγάπη και δε σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή να μείνει μόνος.

Άλλωστε έτσι είχαν μάθει από την μέρα που γεννήθηκε μέχρι σήμερα που είναι ένας επαγγελματίας παίκτης, να ζουν οι δυο τους. Βέβαια δε θα μπορούσε ποτέ να αποχωριστεί και το αγαπημένο φαγητό που του φτιάχνει η μαμά του και δεν είναι βραζιλιάνικο αλλά ελληνικό, και είναι ο μουσακάς.

Λεονάρντο Κούτρης: Ο ελεύθερος χρόνος και οι βόλτες στα νότια προάστια

Οι υποχρεώσεις του φέτος είναι πολλές, ωστόσο όταν έχει χρόνο, ο Λεονάρντο προτιμάει να μένει στο σπίτι του και να παίζει Playstation.

Άλλες φορές πάλι να βγαίνει για φαγητό ή για καφέ με τους φίλους του στα νότια προάστια. Και λέμε με τους φίλους γιατί δηλώνει ελεύθερος καθώς προτεραιότητα έχουν τα επαγγελματικά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments