Ελλάδα

Φωτιά στην Ηλεία: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Στροφυλιά (pics)

Φωτιά στην Ηλεία: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Στροφυλιά (pics)
Μεγάλη φωτιά κατακαίει το δάσος της Στροφυλιάς στην Ηλεία.

Φωτιά στην Ηλεία: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι εναέριες και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς, πριν πέσει το σκοτάδι.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Κουνουπελίου και Λάππα, όπου τα εναέρια μέσα, καθώς και περισσότεροι από 50 πυροσβέστες με πάνω από 25 οχήματα προσπαθούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Παράλληλα, τονίζει ότι έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς, αφού, εκτός από τα πυροσβεστικά μέσα, στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν ακόμη μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το IliaNews ένα εκ των εναέριων μέσων επέστρεψε στην Ελευσίνα και ξεκίνησαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι και για την κατάσβεση της επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, υδροφόρες και μέσα του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και της ΠΕ Ηλείας.

Το δάσος της Στροφυλιάς είναι ένα εθνικό πάρκο 22.000 στρεμμάτων που προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ και το Δίκτυο Natura.

  • Δείτε τις σχετικές εικόνες:
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments