Άποψη

Αντίσταση στην ανθρωποφαγία του διαδικτύου

Αντίσταση στην ανθρωποφαγία του διαδικτύου
Ο Θανάσης Λυρτσογιάννης μέσα από το blog του στο pagenews.gr σχολιάζει την παραίτηση της συμβούλου του υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη.

Ανθρωποφαγία-Θωμαρίτα = 1-0. Δεν ξέρω πόσοι ικανοποιήθηκαν από την παραίτηση της συμβούλου του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη. Δεν γνωρίζω πόσοι την επιδίωξαν.

Γνωρίζω, όμως, πως με τις αντιδράσεις στα social media, μία νέα γυναίκα υποχρεώθηκε σε παραίτηση από την εργασία. Μία νέα γυναίκα έγινε θύμα βάρβαρης ανθρωποφαγίας. Ύαινες με ανθρώπινο προσωπείο της επιτέθηκαν να την κατασπαράξουν.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi


Δεν γνωρίζω αν ο πολιτικός της προϊστάμενος έκανε δεχτή την παραίτηση. Κανονικά δεν θα έπρεπε. Κανονικά όφειλε να αντισταθεί στο κύμα ανθρωποφαγίας. Γιατί τελικά περί ανθρωποφαγίας πρόκειται όταν το διαδικτυακό πλήθος επιτίθεται να κατασπαράξει μία νέα γυναίκα επειδή έχει αναρτήσει διάφορες φωτογραφίες με γυμνά πόδια, φωτογραφίες με σορτσάκι.

Ηταν αυτό ένα πελώριο έγκλημα, που ξεσήκωσε διάφορες αγανακτισμένες συνειδήσεις ή δήθεν αγανακτισμένα τρολ.

Η πρώτη κατηγορία αγανακτισμένων αποκαλύπτει για άλλη μία φορά πόσο βαθιά συντηρητική είναι η ελληνική κοινωνία. Πόσο υποκριτική και πόσο μη ανεκτική. Είναι όλα αυτά μαζί γιατί, ενώ οι φωτογραφίες αυτές, σε σύγκριση με πάρα πολλές άλλες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φυσιολογικές φωτογραφίες μιας νέα γυναίκας. Φανταστείτε ότι είναι πιο σεμνές από φωτογραφίες με μαγιό. Οπότε στην πυρά και οι φωτογραφίες με μαγιό, ιδίως των καλλίγραμμων πολιτικών, για να ικανοποιηθεί το στενόμυαλο πλήθος.

Και φανταστείτε ότι μεταξύ αυτών που με αγανάκτηση διαμαρτυρήθηκαν και μπορεί να εκτόξευσαν διάφορους χαρακτηρισμούς, που αρχίζουν από ξε, τελειώνουν σε λο και ενδιαμέσως έχουν μία ακόμα συλλαβή την κω, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι αφού τελείωσαν την ανάρτησή τους και έκαναν το κοινωνικό τους… καθήκον, πήγαν σε έναν άλλο ιστότοπο να απολαύσουν την καθημερινή τους τσόντα.

Στο παιχνίδι θα μπήκαν σίγουρα και… αγανακτισμένα τρολ, που τόσο ευδοκιμούν στα πολιτικά κόμματα. Ηταν ευκαιρία να τσιγκλίσουν τα συντηρητικά ένστικτά πολιτών και να πλήξουν τον υφυπουργό Εξωτερικών, πλήττοντας μέσω αυτού το ηθικό πλεονέκτημα (υπαρκτό ή όχι δεν με ενδιαφέρει από τη στιγμή που το επικαλούνται οι μεν και οι δε) της Αριστεράς.

Μόνο που εδώ η αντίδραση ενός αριστερού πολιτικού και μιας αριστερής κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η αντίσταση στη ανθρωποφαγία, η αντίσταση στα τρολ, η αντίσταση στην υποκρισία και τα συντηρητικά αντανακλαστικά μιας κοινωνίας βαθιά συντηρητικής.

Αυτό το “Ανθρωποφαγία-Θωμαρίτα = 1-0”, που έγραψε στο λογαριασμό της η Θωμαρίτα Καλδάρα, θα έπρεπε κανονικά να μας ξεσηκώσει, αλλά δυστυχώς συνεχίζεται η πλοήγηση στο διαδίκτυο, συνεχίζεται ο μακάριος ύπνος.

Θωμαρίτα καληνύχτα…


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments