Αθλητισμός

ΑΕΚ – Λαμία: 2-0

ΑΕΚ – Λαμία: 2-0
ΑΕΚ - Λαμία: Αγκαλιά με την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, βρίσκεται η ΑΕΚ.

ΑΕΚ – Λαμία: Αγκαλιά με την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, βρίσκεται η ΑΕΚ. Με άμυνα από «γρανίτη» και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της στο β΄ημίχρονο, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε 2-0 της Λαμίας στον πρώτο ημιτελικό του ΟΑΚΑ.

Τα γκολ πέτυχαν οι Πόνσε στο 63΄, Κρίστιτσιτς στο 90΄.

Η ρεβάνς θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη (24/4) στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.

Το ματς

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε στο 37ο λεπτό και ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Μάνταλος επιχείρησε να κάνει την σέντρα, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, στην μόνη φάση του πρώτου μέρους που η ομάδα του Χιμένεθ πλησίασε το γκολ.

Μία από τα ίδια και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Όπως και στο πρώτο, η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει και κέρδισε ξανά δύο γρήγορα κόρνερ. Στο ένα εξ αυτών έφτιαξε την καλύτερη φάση της μέχρι εκείνο το σημείο, με τον Μελίσσα, όμως, να βγάζει την κεφαλιά του Λιβάγια (47’).

Στο 61ο λεπτό, ο Καρυπίδης με τρομερή προβολή δεν επέτρεψε στον Πόνσε να σκοράρει από τα όρια της περιοχής, αλλά ο Αργεντινός φορ πήρε δύο λεπτά μετά την ρεβάνς.

Σέντρα του Μάνταλου στην… καρδιά της άμυνας της Λαμίας, με τον Πόνσε να «πετάει» και με καρφωτή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ (1-0).

Στο 69’ ο Κρίστισιτς βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα, πέρασε την μπάλα πάνω από το κορμί του τερματοφύλακα της Λαμίας, όμως ο Βάντερσον με προβολή απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, γλιτώνοντας την ομάδα του από ένα δεύτερο τέρμα.

Στο 75’ ήταν η σειρά του Μπογέ να αγγίξει το γκολ, όμως το πλασέ του Αργεντινού που ένα λεπτό νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Λιβάγια, πέρασε ελάχιστα άουτ. Η ΑΕΚ συνέχισε την πίεση προκειμένου να βρει ακόμα ένα γκολ και να τελειώσει την πρόκριση από σήμερα και τα κατάφερε στις καθυστερήσεις.

Ο Κλωναρίδης έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Κρίστισιτς με προβολή έκανε το 2-0, διευρύνοντας το προβάδισμα της ΑΕΚ, που με αυτό το αποτέλεσμα είναι με το ένα βήμα στον τελικό του κυπέλλου.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Γκάλο (46’ Κλωναρίδης), Κρίστισιτς (90’+ Αλεφ), Μάνταλος, Σιμόες, Χουλτ, Λιβάγια (74’ Μπογέ), Πόνσε

Λαμία (Μ. Χάβος, 4-2-3-1): Μελίσσας, Αντέχο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Μπλάζιτς (69’ Πίτι), Δημούτσος, Μπεχαράνο, Τόμας (77’ Μπερτόλιο), Καραμάνος, Μπαράλες (56’ Επστάιν)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments