Αθλητισμός

ΑΕΚ – Μπάμπεργκ 69 – 67

ΑΕΚ – Μπάμπεργκ 69 – 67
ΑΕΚ - Μπάμπεργκ 69 - 67: Δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα η Ένωση.

ΑΕΚ – Μπάμπεργκ: Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ στο Basketball Champions League, παρά τη νίκη της με 69-67, σε ένα κατάμεστο από 18 χιλιάδες φιλάθλους της ΟΑΚΑ.

H γερμανική Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση κατάφερε να πετάξει έξω την κάτοχο του τίτλου και να προκριθεί αντί της «βασίλισσας» στην τετράδα.

Οι «κιτρινόμαυροι» χρειαζόντουσαν νίκη με +5 στον δεύτερο προημιτελικό στο ΟΑΚΑ, καθώς είχαν ηττηθεί με 71-67 στη Γερμανία, αλλά έμειναν… 3 πόντους μακριά από το φάιναλ φορ. Έστω κι αν είχαν προηγηθεί με +12 (63-51) 6:36΄΄ πριν το φινάλε!

Μπράις Τέιλορ (11π.) και Ταϊρίς Ράις (25π.) «έκλεψαν» την πρόκριση από την ΑΕΚ να μοιράζει 5 ασίστ, εκ των οποίων οι δύο είχαν ως αποτέλεσμα δύο, από τα 3 συνολικά, τρίποντα του Τέιλορ στην 4η περίοδο! Από την ΑΕΚ, ο Βινς Χάντερ είχε 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Ντιλρόι Τζέιμς σημείωσε 12 πόντους και 10 ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

O αγώνας:

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ είχε ελαφρύ προβάδισμα έχοντας τον Χάντερ σε καλή βραδιά και απειλούσε το καλάθι των Γερμανών με τον αμερικανό.

Ωστόσο δεν είχε ένταση στην άμυνά της, βιαζόταν στις προσπάθειές της και προσπαθούσε να καλύψει τη διαφορά από το πρώτο πεντάλεπτο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν λάθη, κακές επιθέσεις και να δίνουν κατοχές στη Μπάμπεργκ, που προσπαθούσε πάντως να μείνει μέσα στο ματς (24-23 στο 13’).

Οι Γερμανοί με τον Ράις είχαν τις απαντήσεις, καθώς η περιφέρεια της ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντί του κι έτσι τοπ πρώτο μέρος τελείωσε με 36-32 για την ΑΕΚ, που είχε περισσότερα ριμπάουντ, αλλά και λάθη.

 

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ επέβαλε το παιχνίδι της ανάγκασε τη Μπάμπεργκ να κάνει λάθη και κακές επιθέσεις, ενώ με τους Γκρίφιν, Λαρεντζάκη να βάζουν μεγάλα σουτ προηγήθηκε με 45-37 στο 25’.

Εκεί όμως ανέλαβε ο Ράις να διορθώσει τα πράγματα για τους Γερμανούς οι οποίοι με επιμέρους σκορ 1-10 προηγήθηκαν με 46-47 στο 28’ ισορροπώντας την κατάσταση.

Με τον Λαρεντζάκη να δίνει αξιόπιστες λύσεις σε άμυνα και επίθεση, αλλά και τον Γκρίφιν να βάζει μεγάλα σουτ η ΑΕΚ προηγήθηκε με 12 πόντους διαφορά (63-51 στο 33’) με το ΟΑΚΑ να ξεσπάει σε πανηγυρισμούς.

Όμως η Μπάμπεργκ εκμεταλλεύτηκε την κακή διαχείριση των γηπεδούχων στις επιθέσεις, το χρόνο και την αμυντική λειτουργία και με τον Τέιλορ να ευστοχεί σε συνεχόμενα τρίποντα μείωσε σε 67-65 στο 38, ενώ ο Χάντερ έκανε το 67-65 στο 1.15 πριν το τέλος.

Στα 39’’ ο Λαρεντζάκης αστόχησε σε τρίποντο και στα 5.5’’ ο Ράις με πολύ δύσκολο σουτ μείωσε σε 69-67. Ο Λαρεντζάκης ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να βάλει το πιο κρίσιμο καλάθι, αλλά αστόχησε. Το ματς έληξε και η Μπάμπεργκ πήρε τη μεγάλη πρόκριση στο Φάιναλ φορ.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-32, 54-49, 69-67

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments