Αυτοδιοίκηση

Δούρου: Αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ανάταξη της κοινωνίας

Δούρου: Αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ανάταξη της κοινωνίας
«Έχουμε μπροστά μας, έναν αγώνα με κοινή αποστολή που θα τον δώσουμε καλύτερα όλοι μαζί, τόνισε η Ρένα Δούρου.

Στη σημασία του ρόλου των κοινωνικών λειτουργών, ως «καταλυτικού παράγοντα για την οικοδόμηση ενός κοινού, αξιοπρεπούς ζην με όρους κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ισότητας», αναφέρθηκε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στην διημερίδα με θέμα «Ανθρώπινες Σχέσεις και Κοινωνική Εργασία σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον».

Την εκδήλωση που ολοκληρώνεται αύριο, οργανώνουν ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και ο δήμος Αθηναίων στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Έχουμε μπροστά μας, έναν αγώνα με κοινή αποστολή που θα τον δώσουμε καλύτερα όλοι μαζί: Να μην μείνει κανείς συμπολίτης μας μόνος του Μέσα από τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα κέντρα για τις κακοποιημένες γυναίκες, τα κέντρα για τους αστέγους, για τα άτομα με αναπηρία. Αλλά και τα 56 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Αττική, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα συσσίτια.

Με στόχο «Να μην μείνει κανείς συμπολίτης μας μόνος του μπροστά στην κρίση» συνέχισε η Ρ. Δούρου.

«Ως Περιφέρεια στηρίζουμε τους συμπολίτες μας μέσα από την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, χρηματοδοτώντας με 40 εκατομμύρια την αγορά σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Και με 23 εκατομμύρια τη λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλη την Αττική».

Όπως τόνισε «υφαίνουμε, το δίχτυ αλληλεγγύης μέσα από προγράμματα που εκπονήσαμε, όπως το «Ρεύμα για όλους», η «Διάθεση ειδών λαϊκών αγορών σε ευπαθείς ομάδες», ή η στήριξη σημαντικών προνοιακών ιδρυμάτων όπως το Σικιαρίδειο ή άλλα που βοηθάμε να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Την περιφερειάρχη συνόδευε ο περιφερειακός σύμβουλος Φώτης Χρυσικός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments