Ελλάδα

Διαβατά: Εγκατέλειψαν τον άτυπο καταυλισμό οι περισσότεροι πρόσφυγες

Διαβατά: Εγκατέλειψαν τον άτυπο καταυλισμό οι περισσότεροι πρόσφυγες
Διαβατά: Ανοικτό το ενδεχόμενο αστυνομικής επιχείρησης

Όλη τη νύχτα αναχωρούσαν λεωφορεία, για διάφορους προορισμούς, με πρόσφυγες οι οποίοι εγκατέλειπαν τον άτυπο καταυλισμό δίπλα στο Κέντρο Φιλοξενίας στα Διαβατά που είχε στηθεί από την περασμένη Πέμπτη μετά από ένα ψευδές κάλεσμα, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα άνοιγαν τα σύνορα.

Μέχρι νωρίς το πρωί, είχαν αναχωρήσει 874 άτομα, τα οποία μεταφέρονταν με ναυλωμένα λεωφορεία στις δομές όπου φιλοξενούνταν, ενώ στον καταυλισμό έχουν μείνει πλέον ελάχιστες σκηνές με περίπου 50 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει αστυνομική επιχείρηση ώστε να εκκενωθεί πλήρως ο χώρος έξω από το κέντρο κράτησης στα Διαβατά.

Οι πρόσφυγες διέμεναν για αρκετές ημέρες στα Διαβατά έχοντας στήσει έναν άτυπο καταυλισμό έξω από κέντρο κράτησης, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.

Περισσότεροι από 850 πρόσφυγες έχουν μέχρι στιγμής μεταφερθεί πίσω στις δομές όπου διέμεναν και αφού κατά τις προηγούμενες ημέρες συγκρούστηκαν με τις αστυνομκκές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, που δημοσιεύει και το βίντεο, στον αριθμό περιλαμβάνονται τα άτομα που μετείχαν στη διαδικασία από το πρωί του Σαββάτου έως περίπου τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments