Τεχνολογία

Apple: Έπεσε θύμα απάτης από δυο κολεγιόπαιδα

Apple: Έπεσε θύμα απάτης από δυο κολεγιόπαιδα
Η Apple εξαπατήθηκε από δυο φοιτητές που κέρδισαν 900.000 δολάρια.

Η Apple αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο. Θα περίμενε κανείς ένας τέτοιο κολοσσός δεν θα μπορούσε να ξεγελαστεί έτσι εύκολα.

Ωστόσο δυο φοιτητές του Πανεπιστήμιο του Όρεγκον κατάφεραν να αποδείξουν το αντίθετο. Οι Quan Jiang και Yangyang Zhou κατάφεραν να εξαπατήσουν την Apple και να της αποσπάσουν 900.000 δολάρια.

Το κόλπο τους ήταν απλό. Οι δυο φοιτητές έστειλαν δεκάδες απομιμήσεις iPhone στην εταιρία με την δικαιολογία ότι δεν μπαίνουν σε λειτουργία. Το τεχνικό τμήμα πιάστηκε στον ύπνο και τους αντικαθιστούσε τις συσκευές με γνήσια iPhone.

Με αυτά που έχουν γίνει γνωστά υπολογίζεται ότι μόνο ο Jiang έχει στείλει περίπου 3.000 αιτήσεις για αντικατάσταση συσκευής.

“O άμεσος έλεγχος ενός iPhone που δεν ανοίγει, σύμφωνα με το αίτημα για επιδιόρθωση που έχει υποβληθεί, δεν είναι πάντα εφικτός. Δεν είναι λίγες οι φορές που η εταιρεία στέλνει ένα καινούργιο smartphone στον πελάτη, μέχρι το δήθεν προβληματικό να επιδιορθωθεί”, ήταν τα λόγια του εισαγγελέα της υπόθεσης.

Πέρα από το επικοινωνιακό πλήγμα, υπάρχει και το οικονομικό. Από αυτή την κομπίνα, η Apple έλαβε και αντικατέστησε περίπου 1500 iPhone.

“Αν υπολογίσουμε ότι το κάθε iPhone κοστίζει περί τα 600 δολάρια, τότε η ζημιά για την εταιρία μεταφράζεται σε… 895.800 δολάρια”, όπως τόνισε ο εισαγγελέας.

Φυσικά ένα τέτοιο πλάνο δεν θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά χωρίς εξωτερική βοήθεια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει και τρίτο πρόσωπο που διαμένει στην Κίνα και ήταν ο προμηθευτής των απομιμήσεων iPhone.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments