Άποψη

Αλέφαντος: Παικτάκια της σειράς – Παιδική χαρά η ομάδα

Αλέφαντος: Παικτάκια της σειράς – Παιδική χαρά η ομάδα
Ο Νίκος Αλέφαντος εξαπολύει "ρουκέτες" μέσω του blog του στο pagenews.gr. Τα παικτάκια και το... κατάντημα, το ποδόσφαιρο αλά Λίβερπουλ και εκείνο που σε κάνει να κλαις και να χτυπιέσαι.

Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στο blog του στο pagenews.gr για την ομάδα που κατάντησε να παίζει με… παικτάκια της σειράς, που τη βλέπεις και σε κάνει να κλαις. Σχολιάζει, όμως και το ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει ο ίδιος. Το ποδόσφαιρο του μέλλοντος.

“Έτσι μου αρέσει να βλέπω τον Ολυμπιακό. Ήταν πολύ καλός, γρήγορος, ταχύτατο παιχνίδι, πίεσε από τα πρώτα λεπτά την Ξάνθη με ρυθμό, με γρηγοράδα, με πάθος, με πίεση. Και μου άρεσε ότι ο Γκιγέρμε χωνόταν ως κρυφός κυνηγός.

Από τα πολύ καλά ματς που έκανε ο Ολυμπιακός ήταν αυτό. Τη σκόρπισε την Ξάνθη! Μπορούσε να της βάλει 6-7 γκολ. Δεν της έδωσε περιθώριο καθόλου.

Είδα τη Λίβερπουλ πάλι, πολύ καλή, καθάρισε την Τσέλσι τάκα- τάκα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο του μέλλοντος, το έχω αναλύσει από την αρχή της σεζόν. Αυτό δεν το κάνουν άλλες ομάδες. Όταν χάνουν τη μπάλα, πάνε να οργανωθούν και περιμένουν στη σέντρα.


Αλέφαντος: Σιγά μην πάρουν Champions League, παίζουν σαν ελληνική ομάδα


Η Λίβερπουλ όμως πάει να σου την πάρει κατευθείαν τη μπάλα, δεν σε αφήνει να αναπνεύσεις. Πιέζει μπροστά. Αυτό είναι ομαδικό ποδόσφαιρο, απαιτεί ταχύτητα, αντοχές, πνευμόνια, και πολλή δουλειά στην προπόνηση. Αυτό δουλεύεται, δεν το κάνεις έτσι για πλάκα.

Το ποδόσφαιρο πάσα- πάσα- πάσα, αργά και οργανωμένα δεν μου αρέσει και δεν θεωρώ ότι θα επικρατήσει στο μέλλον. Το έλεγα από τότε που ήταν μόδα ότι δεν είναι αυτό το μέλλον. Η Λίβερπουλ χωρίς να έχει τα μεγάλα ονόματα παικτών, κάνει φοβερή πίεση να σου ξαναπάρει τη μπάλα όταν τη χάσει. Θέλει κότσια αυτό. Το έχουνε δουλέψει πολύ.

Ο Ολυμπιακός το έκανε αυτό με την Ξάνθη και έτσι της έβαλε τα γκολάκια γρήγορα. Δεν τους άφηνε να αναπνεύσουν τους στόπερ της Ξάνθης. Έξυπνη τακτική. Όταν η Ξάνθη έπαιρνε τη μπάλα, ο Ολυμπιακός δεν στηνόταν να περιμένει να τους μαρκάρει λίγο πιο πίσω, αλλά τους πίεζε μπροστά να τους αλλάξει τα φώτα. Ήταν Ολυμπιακός αλά Λίβερπουλ!

Για τα 3 γκολ που έφαγε ο Παναθηναϊκός από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, τι να πω… Τα είχε πει από πριν ο Κούγιας, αλλά εμένα μου αρέσει να αναλύω το ποδόσφαιρο. Καιγόταν ο ΟΦΗ και ήθελε τη νίκη, την πήρε. Παικτάκια ο Παναθηναϊκός.

Και δεν χαίρομαι. Είναι να κλαις. Εμείς το αγαπήσαμε το ποδόσφαιρο, μεγαλώσαμε και γεράσαμε με Ολυμπιακό- Παναθηναϊκό. Όλοι πρέπει να στεναχωριούνται για αυτό το κατάντημα. Έχει γίνει παιδική χαρά ο Παναθηναϊκός. Παικτάκια της σειράς.

Θα πρέπει να εκτιμάμε λοιπόν στον Ολυμπιακό τι έχουμε…”


Ο Νίκος Αλέφαντος και όλα του τα άρθρα με ένα κλικ εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments