Αθλητισμός

Λίβερπουλ: Αυτή είναι η νέα της εμφάνιση (pics)

Λίβερπουλ: Αυτή είναι η νέα της εμφάνιση (pics)
Η νέα εμφάνιση της Λίβερπουλ θυμίζει κάτι από παλιά.

Η Λίβερπουλ φέτος διεκδικεί και πρωτάθλημα και Champions League και έτσι οι οπαδοί της ομάδας είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι πως τουλάχιστον ένας από τους δύο τίτλους θα ρίξει… άγκυρα λιμάνι της πόλης.

Με όλα τα φώτα λοιπόν να είναι στραμμένα στη Λίβερπουλ, ήδη διέρρευσε η εμφάνιση της ομάδας για τη νέα σεζόν. Τις εικόνες, δημοσιεύει η γνωστή ιστοσελίδα «footyheadlines».

Όπως θα δούμε στην παρακάτω φωτογραφία πρόκεται για μια κλασσική κόκκινη εμφάνιση, με πολύ λεπτές άσπρες ρίγες, ενώ το σήμα της ομάδας και ο χορηγός (New Balance) θα είναι με χρυσό χρώμα, ενώ φέτος ήταν με λευκό.

Πρόκειται για μια εμφάνιση που έχει ενθουσιάσει τους ανθρώπους της ομάδας, αφού οι προηγούμενες δεν ήταν και ιδιαίτερα επιτυχημένες.

  • Δείτε τη σχετική φωτογραφία:

Να αναφέρουμε, ότι στην αρχή η Λίβερπουλ χρησιμοποιούσε παρόμοια χρώματα με αυτά της Έβερτον, δηλαδή το μπλε και το λευκό.

Το 1896 διάλεξε το κόκκινο και το λευκό χρώμα για τις εμφανίσεις της (κόκκινες φανέλες, λευκά σορτς) και το 1901 το liver bird, το πουλί σύμβολο της πόλης του Λίβερπουλ, για έμβλημα της. Το 1964, σε έναν αγώνα με την Άντερλεχτ, η Λίβερπουλ έπαιξε για πρώτη φορά με κατακόκκινες εμφανίσεις, χρώματα που χρησιμοποιεί από τότε.

Παράλληλα, να σημειώσουμε ότι η Λίβερπουλ ήταν η πρώτη ομάδα στο Αγγλικό πρωτάθλημα που φιλοξένησε στη φανέλα της το όνομα κάποιου χορηγού, όταν το 1979 ήρθε σε συμφωνία με την “Hitachi”.

  • Το κόκκινο χρώμα έφερε και τα προσωνυμία

Το προσωνύμιο της ομάδας είναι «Οι Κόκκινοι» (The Reds) και προέρχεται από το χρώμα των εμφανίσεων της ομάδας.

Η πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ, που αποτελούταν από Σκωτσέζους ποδοσφαιριστές, τα επώνυμα των οποίων άρχιζαν από “Μακ”, αποκαλούταν από τους φίλαθλους ως «η ομάδα των Μακς» (the team of the Macs).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments