Ελλάδα

Σύνταγμα: Αρνούνται να φύγουν οι πρόσφυγες – Διανυκτέρευσαν στις σκηνές (pics)

Σύνταγμα: Αρνούνται να φύγουν οι πρόσφυγες – Διανυκτέρευσαν στις σκηνές (pics)
Δεν το κουνάνε οι πρόσφυγες από το Σύνταγμα. "Είμαστε πρόσφυγες, άστεγοι και μας πέταξαν έξω", διαμαρτύρονται.

Στο Σύνταγμα κατασκήνωσαν χθες, Παρασκευή (20/4) πρόσφυγες και μετανάστες που  έφυγαν από την κατάληψη του κτιρίου στα Εξάρχεια μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για περίπου 50 άτομα, που έστησαν 20 σκηνές απέναντι από τη Βουλή. Ανάμεσά τους είναι και μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Αρχές και τους πρόσφυγες και μετανάστες. Στο Σύνταγμα πήγε λεωφορείο, προκειμένου να τους μεταφέρει σε δομές φιλοξενίας, όμως σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να μεταφερθούν.

Θέλουν να μείνουν στην Αθήνα και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν με σκηνές στο Σύνταγμα, μέχρι να βρεθεί λύση που τους ικανοποιεί.

«Είμαστε πρόσφυγες, άστεγοι και μας πέταξαν έξω. Χρειαζόμαστε ένα μέρος για να ζήσουμε», γράφει μια από τις ταμπέλες. «Είμαστε οικογένειες, θέλουμε βοήθεια», γράφει μια άλλη.

  • Δείτε εικόνες από τις σκηνές που έχουν στήσει οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο Σύνταγμα:

Πρόσφυγες έχουν στήσει σκηνές στο Σύνταγμα


Φωτογραφία Eurokinissi


Μερίδες φαγητού – Φωτογραφία Eurokinissi


Χαρακόπουλος: Επικοινωνιακό σχέδιο της κυβέρνησης

Αιχμές για την κυβέρνηση και ιδιαίτερα για το δίδυμο του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα), άφησε ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες» και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αν αναλάβει τις ευθύνες του.

  • Αναλυτικά, ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει:

«Η περιβόητη επέμβαση στα Εξάρχεια, σε κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, είχε ως μόνο αποτέλεσμα να κατασκηνώσουν μετανάστες στην πλατεία Συντάγματος.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες.

Επιτέλους, το δίδυμο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ας συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments