Οικονομία

Επίδομα ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή των δικαιούχων

Επίδομα ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή των δικαιούχων
Πλησιάζει η ημερομηνία πληρωμής για το επίδομα ενοικίου.

Η καταβολή των χρημάτων όσων δικαιούνται επίδομα ενοικίου πλησιάζει. Η πληρωμή των δικαιούχων, οι αιτήσεις των οποίων εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου 2019, θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Συνολικά αναμένεται να δοθεί το ποσό των 82.461.054,80 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σε 177.638 δικαιούχους και αφορά συνολικά περισσότερα από 477.000 άτομα.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019, σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι παραμένει ανοιχτή η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Κτηματολόγιο: Οδηγός για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Η ώρα για το κτηματολόγιο στην Αθήνα έφτασε και ήδη από τη Μεγάλη Δευτέρα, 22/4/19 ξεκίνησε η προανάρτηση για τον Δήμο Αθηναίων. Όσοι έχουν ακίνητα στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας και τα δήλωσαν το 2008 (πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα) μπορούν έως τις 24 Ιουνίου να διορθώσουν σε περίπτωση λάθους τα αποτελέσματα της επεξεργασίας.


Διαβάστε περισσότερα για το κτηματολόγιο, εδώ

Δώρο Πάσχα: Πότε αναμένεται να καταβληθεί

Πλησιάζει το Πάσχα και η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πληρωμών για επιδόματα, δώρα και συντάξεις. Το Δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, 24/4/19 και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το δώρο δεν μπορεί να καταβληθεί σε είδος, μόνο σε χρήμα. Εάν κάποιος επιθυμεί να υπολογίσει το δώρο, η διαδικασία είναι απλή.  Για τον υπολογισμό του ποσού λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, ημερομίσθιο ή μισθός. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου κάθε χρόνου.

Βάση υπολογισμού του Δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας, πριν από το Πάσχα. Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας, πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσης της σχέσης. Εάν το δώρο δεν καταβληθεί έγκαιρα, τότε παραβιάζεται η σχετική νομοθεσία και οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων ή στον τηλεφωνικό αριθμό 15512, προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων όλη την επόμενη περίοδο, προκειμένου να εξασφαλιστεί το νόμιμο δικαίωμά τους στο Δώρο Πάσχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments