Βιβλίο

Βιβλία προτάσεις: «Αδέσποτη πόλη» από τη Δέσποινα Μάντζαρη

Βιβλία προτάσεις: «Αδέσποτη πόλη» από τη Δέσποινα Μάντζαρη
Βιβλία προτάσεις: "Αδέσποτη πόλη" από τη Δέσποινα Μάντζαρη. Ένα βιβλίο για παιδιά και νέους.

Βιβλία προτάσεις: «Αδέσποτη πόλη» από τη Δέσποινα Μάντζαρη. Οι γίγαντες, εκτός από τεράστιοι – που σημαίνει ότι μπορούν να σε πατήσουν κατά λάθος ή επίτηδες –, είναι και μάγοι. Καλούν τον άνεμο, δαμάζουν τη φωτιά και κάνουν τον αέρα συμπαγή. Έχουν εξημερώσει άγριους δράκους, φυτεύουν μεταλλικά δέντρα και μεταμορφώνουν τα χέρια τους σε εργαλεία και σκοινιά.

Ο Ρόρι, βέβαια, δεν είναι γίγαντας και δεν έχει ιδέα απ’ όλα αυτά. Είναι ένας οκτάχρονος Τρίφλινγκ, που ζει με τους φίλους του σε μια παραγκούπολη μέσα στην πόλη των γιγάντων, όπου περνούν τη μέρα τους παίζοντας. Πολλές φορές χρειάζεται να φτάνουν μέχρι το κέντρο της γιγαντούπολης για να αναζητήσουν τροφή στα πλαστικά κτίρια μισοφαγωμένων φαγητών.

Μια μέρα όμως χάνεται η φίλη τους η Έλλα… Τι μπορεί να της συνέβη και πόσο δύσκολο θα είναι να τη βρουν; Θα χρειαστεί να αναμετρηθούν με κινδύνους και να συμμαχήσουν με παράξενα πλάσματα καθώς θα διασχίζουν τον τεράστιο και αλλόκοτο κόσμο των γιγάντων.

Αδέσποτη πόλη: Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Δέσποινα Μάντζαρη γεννήθηκε το 1984 στην Επίδαυρο και σπούδασε μαθηματικά. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν τα βιβλία της: Μία, το αόρατο κορίτσι, μυθιστόρημα για παιδιά από 10 ετών (Κέδρος, 2016 – Βραβείο Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου). Η Μι, ο Μο και το ούφο, μυθιστόρημα για παιδιά από 10 ετών (Κέδρος, 2017). Αδέσποτη πόλη, μυθιστόρημα για παιδιά από 11 ετών (Κέδρος, 2019).

Τα δύο πρώτα βιβλία της εφηβικής/νεανικής σειράς με τις περιπέτειες του Μπίλι: ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΙΛΙ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΙΧΛ Ι: Ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, (Κέδρος, 2017). ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΙΛΙ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΙΧΛ ΙΙ: Το μαύρο μπαούλο, (Κέδρος, 2018).

Διαβάστε Eπίσης

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: 10 βιβλία που αξίζει να διαβάσετε

Βιβλία προτάσεις: «Περπάτα με τον άγγελό σου» της Μαίρης Κόντζογλου

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι