Αυτοκίνητο

Formula 1: Ο Μπότας την Pole Position – 1, 2 για την Mercedes

Formula 1: Ο Μπότας την Pole Position – 1, 2 για την Mercedes
Formula 1: Ο Φινλανδός στην τελευταία προσπάθεια έκανε τον ταχύτερο γύρο στις κατατακτήριες του γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν και "έκλεψε" την πρώτη θέση από τον Χάμιλτον.

Formula 1: Ο Λιούις Χάμιλτον κρατούσε την pole position στα χέρια του μέχρι την τελευταία στιγμή στις κατατακτήριες του γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν, όμως ο Βάλτερι Μπότας είναι αυτός τελικά που θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση.

Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes στην τελευταία προσπάθεια έκανε τον καλύτερο χρόνο και θα εκκινήσει πρώτος στο 4ο γκραν πρι της Formula 1 για τη φετινή σεζόν, αφήνοντας δεύτερο τον «ομόσταυλό» του Βρετανό. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Φεράρι, σε μία διαδικασία κατατακτήριων αρκετά επεισοδιακή, καθώς είχαν ατυχήματα οι Λεκλέρ και Κουμπίτσα, ενώ εκτός έμειναν οι Χούκλενμπεργκ και Γκροζάν.

Oι κατατακτήριες δοκιμές του Αζερμπαϊτζάν κράτησαν περίπου δύο ώρες. Ο λόγος ήταν δύο συγκρούσεις, στο ίδιο σημείο και με διαφορά λίγων μόνο γύρων. Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα έκανε την αρχή με μια σοβαρή ζημιά στο μονοθέσιό του. Στο σημείο που έγινε η σύγκρουση η άσφαλτος γέμισε σπασμένα κομμάτια από το μονοθέσιο και βέβαια οι μπαριέρες δέχτηκαν σημαντικές ζημιές με αποτέλεσμα την κόκκινη σημαία μέχρι όλα να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Formula1: Τρομακτικό ατύχημα για τον Κούμπιτσα

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα αποτελούσε μια από τις μεγάλες ελπίδες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ένας σοβαρός τραυματισμός πριν από λίγα χρόνια τον κράτησε μακριά από τις πίστες. Μάλιστα, πολλοί περίμεναν ότι δε θα είναι σε θέση να οδηγήσει ξανά σε αυτό το επίπεδο.

Ο Πολωνός έβαλε στόχο να επιστρέψει και τελικά τα κατάφερε. Ο έμπειρος πιλότος έπαθε ένα άσχημο deja vu στην πίστα του Αζερμπαϊτζάν. Στις κατατακτήριες δοκιμές 35χρονος της Γουίλιαμς έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε με δύναμη στις προστατευτικές μπαριέρες.

Μπακού: Ατύχημα και στις ελεύθερες δοκιμές

Ο Τζορτζ Ράσελ της Γουίλιαμς βγήκε στην πίστα για να κάνει τον γύρο του. Μόλις δέκα λεπτά μετά την έναρξη, η διαδικασία σταμάτησε οριστικά. Ο νεαρός πιλότος ένιωσε έναν περίεργο κραδασμό στο μονοθέσιο του.

Από το βίντεο φαίνεται πως έχει καταστραφεί όλος ο πάτος του οχήματος του. Μάλιστα, ο Ράσελ σταμάτησε και βγήκε να δει τι ήταν αυτό που τον ανάγκασε να σταματήσει την προσπάθεια του.

Αργότερα έγινε γνωστό τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη ζημιά. Σε εκείνο το σημείο της πίστας υπάρχει ένα φρεάτιο. Αυτό σηκώθηκε λίγο μετά το πέρασμα της Φεράρι του Τσαρλς Λεκλέρ. Το αποτέλεσμα; Να βρει το κάτω μέρος της Γουίλιαμς και να γεμίσει θραύσματα όλη την πίστα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments