Υγεία

Άγχος: Παγκόσμιοι “πρωταθλητές” οι Έλληνες – Ο πιο στρεσαρισμένος λαός του πλανήτη

Άγχος: Παγκόσμιοι “πρωταθλητές” οι Έλληνες – Ο πιο στρεσαρισμένος λαός του πλανήτη
«Πνιγμένοι» στο άγχος ζουν οι Έλληνες, κατακτώντας αυτή τη δυσάρεστη πρωτιά σε παγκόσμια έρευνα.

Την πρωτιά στο άγχος φαίνεται πως κατέχουν οι Έλληνες, αφού σύμφωνα με έρευνα της Gallup το 2018 ήταν ο πιο στρεσαρισμένος λαός παγκοσμίως. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνα που έρχονται στη δημοσιότητα, η Ελλάδα με ποσοστό 59% βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο στρεσαρισμένους πληθυσμούς στον πλανήτη, το 2018.

Ειδικότερα, στην ερώτηση «Βιώσατε πολύ στρες στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας;», το 59% των Ελλήνων απάντησε «ναι» και το 41% «όχι». Ακολουθούν οι Φιλιππίνες, η Τανζανία, η Αλβανία, το Ιράν, η Σρι Λάνκα, οι ΗΠΑ, η Ουγκάντα, η Κόστα Ρίκα, η Ρουάντα, η Τουρκία και η Βενεζουέλα.

Όσον αφορά στον πιο ανήσυχο λαό, πρώτη στη λίστα έρχεται η Μοζαμβίκη, ενώ ο πιο οργισμένος λαός είναι αυτός της Αρμενίας.

Όπως παρατηρεί η έρευνα, από το 2017 τα επίπεδα στρες, ανησυχίας, θλίψης και πόνου διαμορφώθηκαν σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όσο για το αίσθημα της χαράς και διασκέδασης, πρώτη έρχεται η Παραγουάη με 91%, ακολουθεί το Μεξικό με 88% και τρίτη έρχεται η Κίνα με 87%.

Στην εν λόγω παγκόσμια έρευνα συμμετείχαν 150.000 χιλιάδες άνθρωποι.

Πιο αρνητικοί πολίτες αναδείχθηκαν εκείνοι του Τσαντ και ακολουθούν οι άνθρωποι στον Νίγηρα. Στο Τσαντ, 7 στους 10 ερωτηθέντες απάντησαν ότι πάσχιζαν να βρουν φαγητό κάποια στιγμή την περασμένη χρονιά. Το 61% δήλωσε ότι έχει βιώσει σωματικό πόνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments