Καιρός

Μερομήνια: Δείτε τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά

Μερομήνια: Δείτε τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά
Τα μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος και ένα σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση και πρόβλεψη του καιρού ολόκληρο τον χρόνο.

Τα μερομήνια είναι ένας εύκολος τρόπος πρόβλεψης του καιρού που θα έχουμε το επόμενο 12μηνο. Στηρίζονται στη βάση της παρατήρησης διαφόρων καιρικών φαινομένων (άνεμος, υγρασία, σύννεφα και κίνηση αυτών, μουντάδα κ.α.) κατά το διάστημα της καταγραφής αυτών, που γίνεται τις 12 πρώτες μέρες του όγδοου φεγγαριού (Αυγούστου) επειδή αυτός ο μήνας θεωρείτε η αρχή του χειμώνα.

Να αναφέρουμε, ότι τα μερομήνια αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, ωστόσο έχουν όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα σε γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς και γενικά ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά

Σύμφωνα πάντα με τα μερομήνια, άστατος θα είναι ο καιρός την Πρωτομαγιά. Με νεφώσεις και βροχές θα υποδεχθούν τον Μάη οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδος.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Μαΐου και δυστυχώς το σκηνικό του καιρού δεν θα μοιάζει καθόλου με ανοιξιάτικο.

Άτυχοι θα σταθούν όσοι θελήσουν να επισκεφθούν τις παραλίες της χώρας μας, μιας και πέραν της πτώσης της θερμοκρασίας και των βροχών, οι άνεμοι θα να είναι αρκετά ισχυροί. Νεφώσεις, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες για τα δεδομένα της εποχής, είναι η πρώτη εκτίμηση μέχρι τώρα.

  • Δείτε χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Αναλυτικά όλα τα νέα για την εξέλιξη του καιρού στην ειδική κατηγορία του pagenews.gr εδώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments