Αθλητισμός

Champions League: Όσοι αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ στους ομίλους πηγαίνουν τελικό

Champions League: Όσοι αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ στους ομίλους πηγαίνουν τελικό
Μια τρομερή παράδοση δημιουργείται στο Champions League.

Ο Άγιαξ επικράτησε 1-0 της Τότεναμ στο Λονδίνο και έχει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League εν όψει της ρεβάνς στο «Γιόχαν Κρόιφ» του Άμστερνταμ. Εφόσον τα προγνωστικά επαληθευτούν και την επόμενη Τετάρτη ο «Αίαντας» σφραγίσει το εισιτήριο, θα συνεχιστεί μια απίστευτη παράδοση, που θέλει αντιπάλους της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League να φτάνουν ως τον τίτλο.

Έχει ήδη συμβεί τρεις φορές, που μπορούν να γίνουν τέσσερις φέτος, ενώ μόνο μία φορά δεν επαληθεύτηκε η παράδοση. Η αρχή έγινε στην παρθενική παρουσία της ΑΕΚ στους ομίλους, τη σεζόν 1994/95, όταν αντιμετώπισε στον όμιλο Άγιαξ και Μίλαν, που ήταν και το ζευγάρι του τελικού με τους Ολλανδούς να επικρατούν 1-0.  Την περίοδο 2003/04, η ΑΕΚ συνυπήρξε με τη Μονακό στη φάση των ομίλων κι εκείνη έφτασε μέχρι τον τελικό όπου έχασε με 3-0 από την Πόρτο.

Το 2006/07 εκ των αντιπάλων των «κιτρινόμαυρων» στους ομίλους ήταν η Μίλαν, την οποία μάλιστα κέρδισε με 1-0 στο ΟΑΚΑ, με τους «ροσονέρι» να επιστρέφουν στην Αθήνα για τον τελικό κερδίζοντας τη Λίβερπουλ 2-1.  Μοναδική φορά που δεν επαληθεύτηκε η παράδοση που δημιουργείται ήταν την περίοδο 2002/03, όταν η ΑΕΚ έπαιξε στους ομίλους κόντρα σε Ρεάλ, Ρόμα και Άγιαξ (μετρώντας έξι ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς), αλλά καμία εξ αυτών δεν έφτασε στον τελικό, με τους Μαδριλένους να αποκλείονται από τη Γιουβέντους στα ημιτελικά.

Champions League: Τότεναμ – Άγιαξ: 0 – 1

Στην πόλη από όπου ξεκίνησε η ευρωπαϊκή του κυριαρχία για μία τριετία (1971), το Λονδίνο, ο Άγιαξ έβαλε τις βάσεις για την πρόκρισή του στο μεγάλο τελικό του Champions League, το βράδυ της 1ης Ιουνίου στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης. Τα «μωρά» του Τεν Χαγκ απέδειξαν γι΄ άλλη μια φορά ότι η εφετινή τους πορεία μόνο τυχαία δεν είναι και με το γκολ του Τόνι Φαν Ντε Μπέεκ στο 16΄ επικράτησαν με 1-0 της ελλιπέστατης Τότεναμ, κάνοντας το πρώτο βήμα για τον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης της «Γηραιάς Ηπείρου».

Ο Αγιαξ μπήκε στο παιχνίδι όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει απ’ την αρχή της σεζόν: δυναμικά και με διάθεση να επιβάλλει τον ρυθμό του. Και το έκανε αμέσως, ασκώντας μεγάλη πίεση στην Τότεναμ που βρέθηκε νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Μάλιστα μόλις στο 15΄έβαλε τις βάσεις για να φύγει νικητής από την Αγγλία. Στο 78′ πάντως ο Αγιαξ κόντρα στη ροή του ματς έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 που θα τον έστελνε με το… ενάμισι πόδι στον τελικό. Ωστόσο ο Νέρες από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Γιορίς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments