Ελλάδα

Πρωτομαγιά 2019 αργίες: Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Κλειστοί οι δρόμοι

Πρωτομαγιά 2019 αργίες: Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Κλειστοί οι δρόμοι
Πρωτομαγιά 2019 αργίες: Προγραμματισμένα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα προκαλέσουν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Πρωτομαγιά 2019 αργίες: Η 1η μέρα του Μαΐου είναι θεσπισμένη σε όλο τον κόσμο σαν επίσημη αργία. ‘Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα γίνουν διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Με σύνθημα «η Πρωτομαγιά είναι απεργία, όχι αργία», κόμματα, οργανώσεις και σωματεία βάσης αναμένεται να βρεθούν στους δρόμους των περισσότερων πόλεων της χώρας.

Συγκεκριμένα, για την Αθήνα, το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00. Στις 10:30 αναμένεται να ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επί της Πατησίων, από μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία βάσης και αντιεξουσιαστές.

Οι πορείες που θα πραγματοποιηθούν, θα κινηθούν από την Ομόνοια και τη Σταδίου προς το Σύνταγμα και τη Βουλή και για το διάστημα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη, η Τροχαία θα διακόπτει την κυκλοφορία στους δρόμους (Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου) στους οποίους θα βρίσκονται διαδηλωτές.

Πρωτομαγιά 2019 αργίες: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Φυσικά, ειδικά διαμορφωμένα τα είναι και τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα κινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του ηλεκτρικού , τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, αλλά και ο σιδηρόδρομος, (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.

Το μετρό και το τραμ θα λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, αφού, όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων, ΣΕΛΜΑ, ΣΕΤ και ΣΕΚΕΛΜΑ, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί. Τα δρομολόγιά τους ωστόσο θα έχουν κατά βάση το πρόγραμμα της Κυριακής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments