Ελλάδα

Θήβα: Στον εισαγγελέα ο 54χρονος που συνελήφθη για τον τραυματισμό 8χρονης

Θήβα: Στον εισαγγελέα ο 54χρονος που συνελήφθη για τον τραυματισμό 8χρονης
Θήβα: Στην κατοχή του 54χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε περίστροφο που κατείχε παράνομα.

Θήβα: Το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 54χρονος, ο οποίος συνελήφθη από την Ασφάλεια Λειβαδιάς ως ο άνθρωπος που πυροβολούσε κατά τη διάρκεια του πασχαλιάτικου γλεντιού το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι η 8χρονη Αλεξία, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων και άλλα αδικήματα, η οποία θα συμπληρωθεί και με το αποτέλεσμα της βαλλιστικής έρευνας, που γίνεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, στο 38άρι περίστροφο που κατείχε παράνομα ο 54χρονος. Το περίστροφο βρέθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε χθες το μεσημέρι στο σπίτι του συλληφθέντος στην Αθήνα. Στο σπίτι στο Λεοντάρι Βοιωτίας, είχαν βρεθεί απο την αρχή τέσσερις κάλυκες από το περίστροφο.

Σημειώνεται ότι ο 55χρονος, ιδιοκτήτης βενζινάδικου στο επάγγελμα, ήταν ένας από παρέα στο Λεοντάρι, που από την αρχή είχε μπει στο στόχαστρο της Ασφάλειας Λειβαδιάς, καθώς υπήρχαν πολλές μαρτυρίες ότι από εκεί έπεφταν πολλές «μπαλωθιές», ενώ το σημείο επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις που έκαναν οι ειδικοί επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για τον εντοπισμό της απόστασης της ρίψης του πυροβολισμού από τον τόπο του τραυματισμού του κοριτσιού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η σφαίρα διαμετρήματος 0,38 χιλιοστών η οποία βλήθηκε από περίστροφο 357 ή 38 special χτύπησε στη δεξιά κροταφική χώρα την 8χρονη Αλεξία στην αυλή του σπιτιού της κι ενώ εκείνη έπαιζε. Το βλήμα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι της μικρής στάλθηκε για βαλλιστική έρευνα και το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών, πως το όπλο δεν ήταν καραμπίνα αλλά περίστροφο.

Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού οι γονείς της μικρής Αλεξίας αγωνιούν για την τύχη του παιδιού τους. Το παιδί τους βρέθηκε μια ανάσα από το θάνατο και ακόμα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες χωρίς η 8χρονη να παρουσιάζει επιπλοκές, η αισιοδοξία μεγαλώνει.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, κατά τη διάρκεια του γλεντιού, όταν το κοριτσάκι έπαιζε αμέριμνο στην αυλή του σπιτιού του. Ξαφνικά σωριάστηκε στο έδαφος, τρομάζοντας τους γονείς της, οι οποίοι, όταν έτρεξαν κοντά της, διαπίστωσαν πως έχανε αρκετό αίμα από το κεφάλι.

Σύμφωνα με συγγενή της οικογένειας, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr, καθ’ όλη τη διάρκεια του πασχαλινού γλεντιού ακούγονταν πυροβολισμοί από διπλανό χωριό, με το οποίο τους χωρίζει μια μικρή ρεματιά. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν η 8χρονη έπεσε στο έδαφος και είδαν τα αίματα, κατάλαβαν ότι χτυπήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments