Ελλάδα

Θήβα: Το περίστροφο του 54χρονου τραυμάτισε την 8χρονη

Θήβα: Το περίστροφο του 54χρονου τραυμάτισε την 8χρονη
Από το περίστροφο του 54χρονου τραυματίστηκε τελικά η 8χρονη στην Θήβα, σύμφωνα με την βαλλιστική εξέταση.

Η Θήβα παρακολουθεί τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Ο τραυματισμός της 8χρονης από σφαίρα έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Ένας 54χρονος είχε συλληφθεί με την κατηγορία πως πυροβολούσε στον αέρα και έτσι τραυματίστηκε το κοριτσάκι.

Ένα 38αρι περίστροφο που κατείχε παράνομα ο 54χρονος συλληφθείς, με το οποίο πυροβολούσε κατά τη διάρκεια πασχαλινού γλεντιού, ταυτοποιήθηκε ως το όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε στο κεφάλι την 8χρονη Αλεξία, το απόγευμα της Κυριακής, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Η ταυτοποίηση του όπλου προέκυψε από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Σημειώνεται, ότι από την οικία που διατηρεί στην Βοιωτία ο κατηγορούμενος, ο οποίος πρόκειται να οδηγηθεί το απόγευμα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, κατασχέθηκαν τέσσερις κάλυκες περιστρόφου, καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Θήβα: Στη δημοσιότητα οι εικόνες του όπλου

Η Αστυνομία δημοσίευσε φωτογραφίες από το όπλο του 54χρονου που προκάλεσε τον τραυματισμό της μικρής Αλεξίας. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε εντατικές έρευνες προκειμένου να βρει το όπλο. Ο δράστης είχε θορυβηθεί και έκρυψε το περίστροφο του.

Ο βενζινάς παραδέχθηκε ότι πυροβολούσε στον αέρα το Πάσχα και όταν κατάλαβε τι έγινε έδωσε το όπλο σε συγγενείς του στην Αθήνα προκειμένου να μη μπορούν να το βρουν οι αρχές. Φυσικά, δεν είναι άδεια οπλοφορίας κάτι που βαραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομία για το συμβάν αναφέρει:

Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση σοβαρού τραυματισμού 8χρονου κοριτσιού, από βολίδα πυροβόλου όπλου, ανήμερα του Πάσχα, στην περιοχή Θεσπιές Βοιωτίας

Για την υπόθεση συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, 54χρονος ημεδαπός με τις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκε περίστροφο που κατείχε παράνομα και ταυτοποιήθηκε ως το όπλο, του οποίου η βολίδα τραυμάτισε στο κεφάλι την 8χρονη

Επιπλέον κατασχέθηκαν (4) κάλυκες περιστρόφου & (2) κυνηγετικά όπλα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση σοβαρού τραυματισμού 8χρονης ημεδαπής, από βολίδα πυροβόλου όπλου, ανήμερα του Πάσχα, στην περιοχή Θεσπιές Βοιωτίας.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 28-04-2019, ενώ το 8χρονο κορίτσι βρισκόταν στην αυλή της οικίας του, με συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα, έχασε αιφνιδιαστικά τις αισθήσεις του, αιμορραγώντας από το κεφάλι.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε βληθεί στη δεξιά κροταφική χώρα, από πυροβόλο όπλο, με τη βολίδα να παραμένει σφηνωμένη εντός του κρανίου.

Κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, που διεξήχθη για την εξιχνίαση της υπόθεσης, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που προέκυψαν.

Συγκεκριμένα από τους αστυνομικούς διενεργήθηκαν πληθώρα προσαγωγών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένες αυτοψίες και βλητικές εξετάσεις, καθώς και νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί 54χρονος ημεδαπός, με τις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο της οικίας του, σε περιοχή της Αττικής, επιμελώς κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου, ένα περίστροφο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα.

Από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω περίστροφο, είναι το πυροβόλο όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε το ανήλικο κορίτσι, στο κεφάλι.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν από οικία που διατηρεί σε περιοχή της Βοιωτίας, τέσσερις (4) κάλυκες περιστρόφου καθώς και δύο (2) κυνηγετικά όπλα.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments