Αθλητισμός

Μαρία Σάκκαρη: Μεγάλη ανατροπή και πρώτος τίτλος στην καριέρα της

Μαρία Σάκκαρη: Μεγάλη ανατροπή και πρώτος τίτλος στην καριέρα της
Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη, αν και έχανε από την Αγγλίδα Κόντα, έκανε την ανατροπή, πήρε τη νίκη και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στο Μαρόκο.

Σπουδαία επιτυχία για τη Μαρία Σάκκαρη στο Μαρόκο! Η Ελληνίδα τενίστρια, καταθέτοντας ελληνική ψυχή, νίκησε 2-1 σετ τη Βρετανίδα Τζοάνα Κόντα και κατέκτησε το όπεν του Ραμπάτ. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος καριέρας για τη Μαρία Σάκκαρη σε όπεν της WTP.

Η Μαρία έχασε εύκολα το πρώτο σετ με 2-6 από την αντίπαλό της, η οποία μάλιστα στο δεύτερο σετ βρέθηκε να προηγείται με 4-2! Κάπου εκεί «μίλησε» η ψυχή της Ελληνίδας τενίστριας, που κερδίζοντας τέσσερα σερί γκέιμ πήρε το δεύτερο σετ με 6-4 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Στο τρίτο και τελευταίο σετ, η Μαρία Σάκκαρη δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Κόντα. Επικράτησε πολύ εύκολα με 6-1 γκέιμ και έφτασε στον πρώτο τίτλο της καριέρας της!

Αυτός ήταν ο δεύτερος τελικός για την Σάκκαρη, μετά το Σαν Χοσέ τον Αύγουστο του 2018, όπου είχε χάσει με 6-1, 6-0 από την Ρουμάνα Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου. Και είναι ο πρώτος τίτλος WTA για το ελληνικό γυναικείο τένις μετά από 11 χρόνια και την επιτυχία της Λένας Δανιηλίδου στο Χόμπαρτ της Αυστραλίας, το 2008.

Στην διαδρομή της έως τον τελικό η Μαρία Σάκκαρη, νο 6 του ταμπλό, απέκλεισε διαδοχικά, στον Α’ γύρο την 18χρονη Όλγα Ντανίλοβιτς από την Σερβία (νο 118) με 6-0, 6-2, στον Β’ γύρο την 27χρονη Βουλγάρα Ισαμπέλα Σινίκοβα (νο 215) με 6-4, 6-4, στα προημιτελικά το νο 1 του ταμπλό την 23χρονη Βελγίδα Ελίζε Μέρτενς (νο 18) με 6-4, 7-6(2) και στα ημιτελικά την 25χρονη Βελγίδα Άλισον Φαν Ούιτβανκ (νο 52) με 6-4, 6-4.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments