Διεθνή

Γούντι Άλεν: Δυσκολεύεται να βρει εκδοτικό οίκο

Γούντι Άλεν: Δυσκολεύεται να βρει εκδοτικό οίκο
Κανένας από τους τέσσερις μεγάλους εκδοτικούς οίκους των ΗΠΑ δεν έκαναν κάποια προσφορά για την έκδοση των απομνημονευμάτων του Γούντι Άλεν.

Ο Γούντι Άλεν δυσκολεύεται να κλείσει συμφωνία με κάποιον εκδοτικό οίκο για την έκδοση των απομνημονευμάτων του. Όπως έγραψαν οι New York Times,  βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης έχει δεχτεί έντονη κριτική στη βιομηχανία του κινηματογράφου εξαιτίας των καταγγελιών ότι κακοποίησε σεξουαλικά την θετή κόρη του.

Οι επικεφαλής τεσσάρων μεγάλων εκδοτικών οίκων, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, είπαν στην εφημερίδα ότι ένας ατζέντης του Άλεν έστειλε σε όλους τους ένα αντίγραφο τον περασμένο χρόνο, αλλά κανένας τους δεν προχώρησε σε προσφορά. Μάλιστα κάποιοι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στην εφημερίδα, αρνήθηκαν ακόμη και να διαβάσουν το υλικό. Οι πέντε μεγάλοι Αμερικανοί εκδοτικοί οίκοι– HarperCollins, Hachette, Macmillan, Simon & Schuster και Penguin Random House–δεν απάντησαν στο αίτημα του AFP να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Ούτε όμως και ο ατζέντης του Άλεν.

Από την έναρξη του κινήματος #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και των σεξουαλικών επιθέσεων, η κατηγορία εις βάρος του Άλεν που διατυπωνόταν επί δεκαετίες ότι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός είχε κακοποιήσει σεξουαλικά την θετή του κόρη Ντίλαν Φάροου όταν εκείνη ήταν επτά χρονών στις αρχές της δεκαετίας του΄90, επανήλθε στο προσκήνιο.

Έπειτα από δύο διαφορετικές έρευνες που διήρκεσαν μήνες ο ίδιος απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες, οι οποίες διατυπώθηκαν για πρώτη φορά από την τότε σύντροφό του Μία Φάροου, και αρνείται συστηματικά τις κατηγορίες.

Αλλά η Ντίλαν, η οποία σήμερα είναι ενήλικη, επιμένει ότι κακοποιήθηκε και έχει τη στήριξη της μητέρας και του αδελφού της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments