Video

Κυκλώνας Φάνι: Οκτώ νεκροί από το πέρασμά του – Κατευθύνεται προς Καλκούτα και Μπαγκλαντές (pics&vids)

Κυκλώνας Φάνι: Οκτώ νεκροί από το πέρασμά του – Κατευθύνεται προς Καλκούτα και Μπαγκλαντές (pics&vids)
Ο κυκλώνας Φάνι κατευθύνεται προς Καλκούτα και Μπαγκλαντές και συνοδεύεται από ανέμους που ξεπερνούν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα. Μέχρι στιγμής οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί η Καλκούτα και το Μπαγκλαντές καθώς αναμένεται να περάσει ο κυκλώνας Φάνι, ο πιο ισχυρός που έχει σχηματιστεί στον Ινδικό Ωκεανό εδώ και χρόνια. Ο κυκλώνας Φάνι συνοδεύεται από καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους που ξεπερνούν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα. Ο κυκλώνας Φάνι έχει αφήσει πίσω του οκτώ νεκρούς μέχρι στιγμής, ανάμεσά τους και ένας έφηβος, τον οποίο καταπλάκωσε ένα δέντρο. Επίσης, νεκρή είναι και μία γυναίκα, η οποία χτυπήθηκε από κομμάτια τσιμέντου. Οι αρχές του Οντίσα δεν έχουν επιβεβαιώσει τον απολογισμό αυτό.

Ο κυκλώνας Φάνι, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, έχει ξεριζώσει δέντρα και έχει προκαλέσει διακοπές στο δίκτυο υδροδότησης και ηλεκτροδότησης. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι ο “Φάνι” έγινε αισθητός ακόμη και στο Έβερεστ, όπου καταστράφηκαν σκηνές στον καταυλισμό βάσης 2, σε υψόμετρο 6.400 μέτρων. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε βορειοανατολικά, χάνοντας την ισχύ του όμως συνεχίζοντας να προκαλεί ζημιές, προς την Καλκούτα, την πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης.

Η πόλη, η οποία έχει 4,5 εκατομμύρια κατοίκους και σφύζει από ζωή, την Παρασκευή ήταν έρημη, τα καταστήματα ήταν κλειστά και κανείς δεν κυκλοφορούσε κανείς στον δρόμους. «Παρακολουθούμε την κατάσταση 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Να προσέχετε, να φροντίζεται τον εαυτό σας και να παραμείνετε σε ασφαλή μέρη τις επόμενες δύο ημέρες», προειδοποίησε σε tweet του ο πρωθυπουργός της Δυτικής Βεγγάλης Μαμάτα Μπανιρτζι.

Πιο βόρεια στο Μπανγκλαντές, όπου ο κυκλώνας Φάνι αναμένεται αργότερα σήμερα, έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 4.000 καταφύγια, σύμφωνα με τον Μοχαμάντ Χάσιμ υπεύθυνο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Περίπου 400.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους από παράκτια χωριά του Μπανγκλαντές. Οι αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο μίας γυναίκας που χτυπήθηκε από δέντρο. Εξάλλου 14 χωριά έχουν πλημμυρίσει μετά την υπερχείλιση φραγμάτων.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους και από το ινδικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, όπου έχουν κλείσει αεροδρόμια, δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές. Στο κρατίδιο Οντίσα, όπου 10.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους το 1999 από έναν άλλο κυκλώνα, ο αρχές απομάκρυναν από τις εστίες τους περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους πριν φτάσει ο κυκλώνας Φάνι, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι το επίπεδο της στάθμης της θάλασσας ίσως αυξηθεί έως και κατά ενάμιση μέτρο.

Σύμφωνα με τις αρχές του Οντίσα, το δίκτυο ηλεκτροδότησης του κρατιδίου έχει καταστραφεί από τον κυκλώνα. Ένα κοριτσάκι γεννήθηκε στο νοσοκομείο Μπουμπανσεσβάρ, πρωτεύουσα του κρατιδίου, την ώρα που μαινόταν ο κυκλώνας. «Την ονομάσαμε Λέιντι Φάνι», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments