ΗΠΑ: Νέο ρεσάλτο σε τάνκερ στον Ινδικό Ωκεανό
Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/ΗΠΑ: Νέο ρεσάλτο σε τάνκερ στον Ινδικό Ωκεανό
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στελέχη του επιβιβάστηκαν τη νύχτα σε πλοίο υπό καθεστώς κυρώσεων στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.
Στο M/T Tifani είχαν επιβληθεί κυρώσεις λόγω μεταφοράς ιρανικού πετρελαίου, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Το περιστατικό φαίνεται να έλαβε χώρα στον Ινδικό Ωκεανό, αναφέρει το Marine Traffic.
“Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει, θα συνεχίσουμε τις διεθνείς προσπάθειες επιβολής του ναυτιλιακού νόμου για να σταματήσουμε τα παράνομα δίκτυα και να παρεμποδίσουμε τα πλοία που υπόκεινται σε κυρώσεις και παρέχουν υλική υποστήριξη στο Ιράν — όπου κι αν δραστηριοποιούνται”, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας σε ανάρτηση στο X.
Overnight, U.S. forces conducted a right-of-visit, maritime interdiction and boarding of the stateless sanctioned M/T Tifani without incident in the INDOPACOM area of responsibility.⁰⁰As we have made clear, we will pursue global maritime enforcement efforts to disrupt illicit… pic.twitter.com/EGwDe3dBI3
— Department of War 🇺🇸 (@DeptofWar) April 21, 2026
“Τα διεθνή ύδατα δεν αποτελούν καταφύγιο για πλοία υπό κυρώσεις”, τονίζει.
Το περιστατικό αυτό έρχεται μετά το πλήγμα και την κατάσχεση ενός πλοίου υπό ιρανική σημαία στον Κόλπο του Ομάν την Κυριακή, καθώς συνεχίζεται ο αμερικανικός αποκλεισμός των λιμανιών του Ιράν.
Πηγή: Pagenews.gr
Το σχόλιο σας