Οικονομία

120 δόσεις Εφορία: Τη Δευτέρα στη Βουλή – Τι προβλέπει η ρύθμιση

120 δόσεις Εφορία: Τη Δευτέρα στη Βουλή – Τι προβλέπει η ρύθμιση
120 δόσεις εφορία: Οι Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Χαρίτσης παρουσίασαν το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

120 δόσεις εφορία: Σε μια συνέντευξη που κράτησε περίπου 1.5 ώρα παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα (6/5). Ο υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου ανέλυσαν τι προβλέπει η ρύθμιση.

Την αρχή έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που παρά το χαλασμένο μικρόφωνο του, έκανε έκκληση στη Νέα Δημοκρατία. Ο υπουργός οικονομικών ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να μην καταθέσει αύριο την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αν η ΝΔ δεν κάνει πίσω τότε θα καθυστερήσει το θέμα των δόσεων.

120 δόσεις Εφορία: Το κούρεμα της βασικής οφειλής

Η Έφη Αχτσιόγλου ξεκίνησε την ομιλία της τονίζοντας ότι θα υπάρξει κούρεμα της βασικής οφειλής, τη οποία θα προκύψει από επανυπολογισμό της οφειλής μετά το 2002 στη βάση της κατώτατης εισφοράς. Το κούρεμα των προσαυξήσεων θα είναι 85%. Μεσοσταθμικα η μείωση θα είναι 65% και η οφειλή θα μπορεί να εξοφληθεί σε έως 120 δόσεις, με την ελάχιστη δόση να είναι τα 50 ευρώ.

Σχετικά με το ποιοι μπορούν να μπουν στη σχετική ρύθμιση για τις 120 δόσεις οι αρμόδιοι υπουργοί τόνισαν πως μπορούν να μπουν όλοι, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Μπορούν να ενταχθούν φυσικά πρόσωπα, ακόμη κι αν έχουν κλείσει τα βιβλία τους καθώς και επιχειρήσεις. Δεν θα έχουν δικαίωμα στη να μπουν στις 120 δόσεις όσοι έχουν ήδη μπει σε κάποια άλλη ρύθμιση.

Στο κομμάτι των επιχειρήσεων δεν θα υπάρξει κούρεμα της βασικής οφειλής. Προβλέπεται όμως διαγραφή 100% των προσαυξήσεων για εφάπαξ καταβολή του χρέους ή διαγραφή 50% των προσαυξήσεων για αποπληρωμή σε δόσεις. Διαγραφή προσαυξήσεων προβλέπεται και για τους αγρότες, με ελάχιστη δόση τα 30 ευρώ.

120 δόσεις Εφορία: Τι πρέπει να κάνετε για να μπείτε

Αυτοί που θέλουν να μπουν στη συγκεκριμένη ρύθμιση θα πρέπει να να κάνουν αίτηση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η πλατφόρμα θα ανοίξει μόλις ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, προβλέπει επίσης τις διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments