Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Διάγγελμα του πρωθυπουργού για τις παροχές

Αλέξης Τσίπρας: Διάγγελμα του πρωθυπουργού για τις παροχές
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα στις 19:00 τις παροχές. Μαζί του στο Ζάππειο και το οικονομικό επιτελείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμενόταν να ανακοινώσει τις παροχές. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει για τα μέτρα ελάφρυνσης. Αυτή θα λάβει χώρα στο Ζάππειο στις 7 το απόγευμα παρουσία όλου του οικονομικού επιτελείου. Ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι τα μέτρα που θα ανακοινώσει δεν θα είναι στιγμιαίες παροχές, αλλά μόνιμες ρυθμίσεις, ορισμένες από τις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελούν μέρος του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Τα όσα πρόκειται να ανακοινωθούν στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου συμφωνήθηκαν το μεσημέρι, σε νέα σύσκεψη στο Μαξίμου. Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, την υπουργό Εργασίας Έφη Ατσιόγλου και μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη συζήτησαν τα τελευταία ανοιχτά θέματα για το πακέτο των θετικών μέτρων που θα ανακοινωθούν.

Ωστόσο, δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες μετά τη σύσκεψη. Στο Μαξίμου κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, ωστόσο εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν και παροχές που θα εντάσσονται στο πακέτο των μέτρων, θα υπάρχουν και ρυθμίσεις που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές καθώς τις γνωρίζουν μόνο οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να ανακοινώσει μέτρα που θα περιλαμβάνουν ρυθμίσεις μόνιμου χαρακτήρα. Αυτά αναμένεται να είναι τα εξής:

  • Η μείωση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 23% (με κόστος 500 εκατ. ευρώ στον Προϋπολογισμό)
  • Η μείωση του κατώτερου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20% (με κόστος 877 εκατ. ευρώ στον Προϋπολογισμό)
  • Η μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης (με κόστος 368 εκατ. ευρώ)
  • Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ (με κόστος 209 εκατ. ευρώ)
  • Η μείωση του φόρου εισοδήματος για νομικά πρόσωπα (με κόστος 165 εκατ. ευρώ)
  • Η μετάταξη ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13% (Το πραγματικό κόστος είναι δύσκολο να υπολογιστεί, αλλά υπενθυμίζεται ότι η αύξησή του είχε σωρευτική δημοσιονομική απόδοση 437 εκατ. για όλο το 2016).

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι δεν σχεδιάζει στον αέρα, ούτε με βάση τη συγκυρία, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί “παροχών” της κυβέρνησης, και δήλωσε πως θα μιλήσει με πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, για το πως θα βάλει τη χώρα ξανά στην κανονικότητα, πως θα μοιράσει με δικαιοσύνη, όχι τα βάρη, αλλά τις δυνατότητες που τώρα ανοίγονται και είναι σημαντικές. «Έχω πλήρη επίγνωση. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Εμείς έχουμε στο μυαλό μας τους πολλούς. Έχουμε δείξει δείγματα γραφής και έχουμε περάσει τις εξετάσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments